Disciplinski sudija Evrolige kaznio je košarkaše Crvene zvezde sa 17.500 eura zbog propusta u organizaciji utakmice 11. kola sa Valensijom.

Kuzmić i Vives, Foto: Euroleague.net

Kako se navodi, disciplinski sudija Evrolige Patrik Granžan izrekao je ovu kaznu zbog dva propusta. Zbog zastoja u radu semafora, koji je prouzrokovao prekid utakmice u trajanju od 57 minuta tokom prve četvrtine utakmice, srpski klub je kažnjen sa 15 hiljada eura. Zbog ubacivanja kovanica na teren i limenke za piće, kojom je pogođen jedan od sudija po završetku utakmice, izrečena je kazna u iznosu od 2.500 eura.

U obrazloženju kazne navodi se da je Crvena zvezda i u prošlosti kažnjavana zbog propusta slične prirode, ali je olakšavajuća okolnost uzeta u obzir da je klub na utakmici sa Valensijom preduzeo sve mjere kako bi se utakmica ipak odigrala u zakazanom terminu.

Kako se navodi u saopštenju kluba, shodno ugovorima koji su prije početka sezone potpisani sa „Štark Arenom” i SC “Tašmajdan” koji upravlja halom „Aleksandar Nikolić“, za funkcionisanje tehničke opreme i obezbijeđivanje normalnih uslova tokom jedne Evroligaške utakmice zaduženi su upravo sportski centri.

Pridržavajući se ugovora, klub će refundirati kaznu od 15 hiljada eura za neispravnost semafora od SC “Tašmajdan” koji će isti iznos naplatiti od isporučioca semafora, imajući u vidu da klub, a ni SC “Tašmajdan” – hala “Aleksandar Nikolić“ ne snose odgovornost za neispravnost u radu semafora koji je u garantnom roku od strane isporučioca.

“KK Crvena zvezda podsijeća da je od kada se takmiči u Evroligi platio na ime kazni, po više osnova, sumu od preko 150 hiljada eura zbog bacanja predmeta u teren, zakrčenih prolaza, i ostalih prekršaja koji podliježu sankcijama disciplinskog pravilnika Evrolige. Zato još jednom pozivamo sve pristalice našeg kluba da sportski i korektno navijaju i bodre KK Crvenu zvezdu, jer nas već sljedećeg četvrtka očekuje nova velika utakmica u Beogradu protiv ekipe Baskonije”, navodi se u saopštenju.

Klub je apelovao na sve navijače u dijaspori i sve koji samostalno i u svojoj režiji prisustvuju gostujućim utakmicama da se pridržavaju propozicija Evrolige, sportski bodre crveno-bijele, ne ubacuju predmete u teren, ne stoje na prolazima, jer su protiv Crvene zvezde pokrenuta i dva disciplinska postupka zbog ponašanja navijača na gostovanjima u Berlinu i Kaunasu, i pored činjenice da njihovo prisustvo u tim dvoranama nije bilo u organizaciji kluba.

Komentari

avatar