Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

LP: Ustavni sud i dalje ćuti, novi protest u ponedjeljak

Povod protesta je, kako je saopšteno iz LP, ranije predata inicijativa liberala prema Ustavnom sudu Crne Gore o ocjeni ustavnosti člana Statuta 9 Opštine Nikšić, odnosno dodavanja člana 9a koji je neustavan a koji uvodi crkvenu slavu kao Dan Opštine.

Liberalna partija Crne Gore (LPCG) pozvala je građanke i građane da im se pridruže na protestu ispred zgrade Ustavnog suda u Podgorici u ponedjeljak 29. aprila u 12 sati.

Povod protesta je, kako je saopšteno iz LP, ranije predata inicijativa liberala prema Ustavnom sudu Crne Gore o ocjeni ustavnosti člana Statuta 9 Opštine Nikšić, odnosno dodavanja člana 9a koji je neustavan a koji uvodi crkvenu slavu kao Dan Opštine.

“Inicijativu za razmatranje i ukidanje tog neustavnog člana potpredsjednica LP i odbornica u SO Nikšić Jelena Marković, predala 9. maj 2023, a zatražila prije mjesec dana urgenciju po ovom pitanju, ali do danas nije od te institucije stigao nikakav odgovor. 16. aprila ispred Ustavnog suda organizovan je protesni skup na kojem se tražilo od suda da u roku od 10 dana postupi po ovoj žalbi, međutim do danas se to nije desilo”, naveli su iz LP-a u saopštenju za medije.

Zato će liberali, kako su naveli, zajedno sa svim građanima koji žele efikasniji rad najviših državnih institucija, te očekuju od njih da zaštite Ustav, građanski i sekularni karakter države, nastaviti da podsjećaju Ustavni sud, kako kažu, “šta je njihov posao i da zahtijevaju da se konačno pokrene ovaj postupak”.

“Za nas nema dileme kakva je jedina moguća sudbina naše inicijative pa je možda i to odgovor zašto nadležni ćute. Pozivamo sve društvene i političke aktere, nevladine organizacije, političke partije koje dijele građanske vrijednosti, akademsku zajednicu i sve slobodne pojedince da nam se pridruže u poneđeljka ispred Ustavnog suda u 12 časova”, stoji u pozivu Liberala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
26.04.2024-15:13 15:13

Ustav Crne Gore je izbušwn. Mnoge stranice izbrisane ili promijenjene. Ustav CG sad kroje AMandić, Mknežević, ABečić, JMilaatović, MSpajić, i uz njih potročko DAbazović. Tužilaštvo je podešeno za podizanje maća nasilja nad Crnom Gorom, Sudovi će izdavati naredbe, a Vlada i Policija CG, aamo čekaju da izvrše, objave i pozdrave EGZEKUCIJU! USTAVNI SUD JE PROVIDINI PARAVAN NEZAKONITOSTI KOJE OKUPATORSKA VLAST SPROVODI CRNOGM GOROM, ZA RAČUN OKUPATORA SRBIJE! PRAVA I PRAVDE U CRNOJ GORI NEMA! NASILJE I BIJES VLADAJUĆE KLIKE, PRIJETEĆA BIJEDA I NESREĆA, SVE VIŠE PRITISKAJU GRAĐANE! PROTESTI SU NEMINOVNOST ISKAZIVANJA NESLAGANJA ZA TAKO ZACRTANU SUDBINU CRNOGORSKIH GRAĐANA! OKUPATORSKO SRCE… Pročitaj više »

dragan
26.04.2024-18:17 18:17

Svaka cast Gospodo. Respekt.