Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Belan: Tema Srebrenice je tema budućnosti, Crna Gora mora biti kosponzor Rezolucije UN

Tema Srebrenice, kaže, nije tema prošlosti, već budućnosti

Predsjednik Vlade Crne Gore, ko god to bio, dokle god je Crne Gore, dakle vječno, “u po dana u po noći” mora odgovarati na pitanja vezana za genocid u Srebrenici, imati jasan stav i osuđivati ga, poštovati presude Međunarodnog suda pravde u Hagu i definisati ga upravo tako – kao genocid, poručio je predsjednik Liberalne partije Vatroslav Belan.

Tema Srebrenice, kaže, nije tema prošlosti, već budućnosti.

„Temelj mira i evropske perspektive na ZB mora biti na preciznom i istinitom definisanju i prihvatanju ratnih zločina na prostoru EX YU i genocida u Srebrenici. Crna Gora mora biti sponzor Rezolucije UN“, napisao je Belan na mreži X.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
24.04.2024-18:40 18:40

Svaka cast Gospodine. Respekt.

Anthropos
25.04.2024-11:16 11:16

Postoji vrijeme kada je ćutanje saučestvovanje u nepravdi. Ako CG zaćuti pred stravičnim zločinom u Srebrnici onda zaslužujemo prezir svijeta zbog kukavičluka i nepravde koju štitimo? Premijer nema prava da ćuti u ime Crne Gore. Niti mi smijemo da mu to dopustimo? Ako ne donese odluku o kosponzorstvu Deklaracije o Srebrnici u okviru roka od 5 dana – onda nam ništa drugo ne preostaje no da se pobunimo? I to treba jasno reći ovoj beskičmenjačkoj vlasti i premijeru koji, po svemu sudeći, nema ni prinicipa, niti karaktera? Ali, mi, svi građani CG, ne možemo – i ne smijemo – graditi… Pročitaj više »