Četvrtak, 9 Maja, 2024
Rubrika:

Džudo: Pet predstavnika nastupa na SP u Tokiju

Predsjednik Svjetske džudo Federacije, Marius Vizer, ugostio je predstavnike 187 nacionalnih džudo saveza na svečanosti u znak obilježavanja 55 godina od kako je džudo postao olimpijski sport. Ispred crnogorske delegacije, svečanostima u Tokiju, prisustvovao je gospodin Lazar Daković, generalni sekretar Judo Saveza Crne Gore

Tokio će od sjutra do prvog septembra ugostiti najbolje džudiste svijeta, a boje Crne Gore braniće Jovana Peković (-78kg), Jusuf Nurković (-66kg), Srđan Mrvaljević (-81kg), Anto Dubreta (-100kg) i Danilo Pantić (-100kg).

Mrvaljević, Foto: Cdm.me

Naši takmičari danas su saznali imena rivala – Nurković će u prvom kolu odmjeriti snage sa Meksikancem Naborom Kastiljom.

Četvrtog dana takmičenja, Mrvaljević, koji preskače uvodnu rundu, u drugom kolu turnira će se sastati sa predstavnikom Egipta Mohamedom Abdelrahmanom.

Šestog dana, na tatami će izaći Pekovićeva, koja je u prvom kolu slobodna, dok će u narednom kolu odmjeriti snage sa pobjednicom duela između predstavnica Portugala i Tajpeja.

Istog dana boriće se Pantić i Dubreta. Anto se sastaje sa Kajlom Rejesom iz Kanade, dok Pantića očekuje meč protiv Filipinca Karlom Asenetom. .

Prije samog početka planetarnog šampionata, održan je Izborni Kongres Svjetske džudo federacije, kao i 71. Kongres Evropske džudo Unije.

Predsjednik Svjetske džudo Federacije, Marius Vizer, ugostio je predstavnike 187 nacionalnih džudo saveza na svečanosti u znak obilježavanja 55 godina od kako je džudo postao olimpijski sport. Ispred crnogorske delegacije, svečanostima u Tokiju, prisustvovao je gospodin Lazar Daković, generalni sekretar Judo Saveza Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve