Nedjelja, 14 Aprila, 2024
Rubrika:

Partije manje brojnih naroda bezrezervno podržavaju EU agendu i dobijanje IBAR-a

Premijer Spajić je informisao sagovornike o zainteresovanosti međunarodnih partnera da pomognu reforme neophodne za unapređenje sistema

Jako je važno da se nastavi konstantna komunikacija koju predsjednik Vlade ima sa predstavnicima manje brojnih naroda, zaključak je sastanka premijera Milojka Spajića sa predstavnicima partija manje brojnih naroda.

Tokom sastanka sa Ervinom Ibrahimovićem, Damirom Gutićem (Bošnjačka stranka),  Gencijem Nimanbegom (Forca), Adrijanom Vuksanovićem (HGI), Mehmedom Zenkom (DUA), kom su prisustvovali potpredsjednik Vlade Nik Gjeljošaj (Albanska alternativa) i ministar Fatmir Gjeka (Demokratska partija), bilo je riječi o aktuelnoj političkoj situaciji.

Konstatovani su odlični rezultati na planu EU integracija, a istaknut je doprinos partija manje brojnih naroda, naročito u dijelu glasanja za imenovanja u pravosuđu”, saopšteno je iz Vlade.

Spajić je, dodaje se. upoznao sagovornike o narednim koracima koji će nas dovesti do ispunjenja najvažnijeg cilja u ovom momentu, a to je dobijanje IBAR-a u prvoj polovini godine.

“U razgovoru je naglašeno da će na tom putu partije manjinskih naroda pružiti bezrezervnu podršku, jer je i za njih Evropska unija jedina prava crnogorska perspektiva. Istaknuto je i da su snažne poruke iz najvećih evropskih centara jasan pokazatelj da su širom otvorena vrata evropske porodice”, navodi se u saopštenju.

Premijer Spajić je informisao sagovornike o zainteresovanosti međunarodnih partnera da pomognu reforme neophodne za unapređenje sistema.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve