Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Državni sekretar Raspopović u Tokiju: U fokusu razgovora ekonomska saradnja i EXPO 2025

''Tokom susreta sa generalnim komesarom za EXPO, Raspopović je prenio da Crna Gora izuzetno cijeni napore koje Japan preduzima u cilju uspješne organizacije izložbe koja će naredne godine biti održana u Osaki'', saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova

Tokom radne posjete Tokiju, državni sekretar Ministarstva vanjskih poslova ambasador Milisav Raspopović sastao se sa ambasadorom i generalnim komesarom za izložbu EXPO u Ministarstvu vanjskih poslova Japana Kođijem Hanedom, kao i počasnim konzulom Crne Gore u Japanu i predsjednikom Daido grupe Seigom Hanđijem.

“Tokom susreta sa generalnim komesarom za EXPO, Raspopović je prenio da Crna Gora izuzetno cijeni napore koje Japan preduzima u cilju uspješne organizacije izložbe koja će naredne godine biti održana u Osaki”, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova MVP.

Kako se navodi, tom prilikom je naglašen interes naše strane da se u susret ovom važnom međunarodnom događaju uspostavi reciprocitet između Crne Gore i Japana u oblasti vizne politike, a Raspopović je Hanedu upoznao sa naporima koji se, na nacionalnom nivou, preduzimaju u pravcu pripreme crnogorskog učešća na EXPO-u. Zajednički je ocijenjeno da izložba predstavlja priliku za dodatnu promociju i afirmaciju Crne Gore, naročito u ovom dijelu svijeta.

Milisav Raspopović i Kođi Haneda
Milisav Raspopović i Kođi Haneda

“U razgovoru sa počasnim konzulom Crne Gore u Japanu i predsjednikom Daido grupe Hanđijem, obostrano je istaknuto zadovoljstvo radom kompanije Daido metal u Crnoj Gori i izražena spremnost za dalje unaprjeđenje saradnje u oblasti metalo-prerađivačke industrije. Džavni sekretar Raspopović je ocijenio da je kredibilitet japanskih investitora u Crnoj Gori, ali i šire, potvrđen upravo na primjeru Daido metala. Izrazio je očekivanje da će i druge japanske kompanije, vođene ovim pozitivnim iskustvom, započeti poslovne aktivnosti u Crnoj Gori”, dodaje se u saopštenju.

Raspopović i Hanđi su dogovorili da zajedničkim naporima nastave raditi na promociji Crne Gore i stvaranju poslovnih mogućnosti za japanske investicije u našu privredu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve