Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Dušan Marković: Odigrali smo katastrofalno

U posljednjem nastupu na Evropskom prvenstvu u Zagrebu protiv Grčke, u utakmici za peto mjesto naša selekcija je još jednom razočarala igrom, ovog puta od prvog do posljednjeg minuta.

Samo šesto mjesto na Evropskom prvenstvu u Hravatskoj, iako je prije puta u Dubrovnik najavljivana borba za medalje i možda čak i direktan plasman na Olimpijske igre u Parizu,

Osnovni cilj je ostvaren, plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pravo učešća na Svjetskom prvenstvu i nova prilika za olimpijsku vizu.

Ipak, sve što je pokazano u Dubrovniku, i potom u Zagrebu, ne može se ocijeniti pozitivnom ocjenom, sa izuzetkom partije protiv Hrvatske.

U posljednjem nastupu na Evropskom prvenstvu u Zagrebu protiv Grčke, u utakmici za peto mjesto naša selekcija je još jednom razočarala igrom, ovog puta od prvog do posljednjeg minuta.

“Zasluženo su slavili Grci. Mi nismo ušli u meč s energijom koja nas krasi, a protiv vrhunskih ekipa morate da budete od prvog do posljednjeg minuta blizu maksimuma. Poslije smo pokušali da se vratimo, bila je velika potrošnja, a neki igrači su bili i umorni jer su iznijeli turnir. Sada treba da se oporavimo što je prije moguće za ono što nas čeka”, rekao je Gojković.

SP u Dohi počinje 5. februara, Crna Gora je u grupi sa Srbijom, Sjedinjenim Američkim Državama i Japanom.

“Za nas jedan od najslabijih mečeva na turniru, uz onaj sa Italijom. Odigrali smo katastrofalno, prije svega u odbrani. Moramo da vidimo gdje smo griješili da te greške ispravimo kako bismo bili bolji u Dohi”, kazao je Dušan Matković.

Miroslav Perković je jedan od rijetkih koji je zaslužio prelaznu ocjenu za partije na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Naš centar je radio veliki posla na poziciji centra u svim mečevima. Protiv Grčke je početkom posljednje četvrtine pogodio i za 9:8, ali je Grčka nakon svega ubjedljivo dobila jer su njegovi saigrači, kada je trebalo izdržati još malo, ponovo ostali bez motivacije.

“Nismo najbolje ušli u meč, dozvolili smo velikom timu da napravi ozbiljnu razliku. Kasnije je bilo teško vratiti se, dali smo sve sebe, ali nas je stigao i umor. Zadovoljan sam zalaganjem, sada se okrećemo obavezama koje su pred nama, a to je nastup na Svjetskom prvenstvu”, istakao je Perković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dpero
16.01.2024-20:50 20:50

Ostavka ove okukavice,ne3eznalice i litijasa!!!