Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je istakao da postoji tendencija da se od teniskih turnira naprave rijaliti programi.

Foto: Roland Garros

Dodao je da on “izuzetno poštuje i njeguje tradiciju”, ali da vjeruje da će u tenisu doći do promjena, koje su neophodne zbog pažnje novih generacija.

“Na turniru “Naredne generacije” u Milanu imate priliku da testirate i implementirate nove stvari. Neke imaju više smisla, neke manje, makar iz moje perspektive, ali objektivno da bismo savremenim generacijama držali pažnju više mora doći do nekih modifikacija pravila. Ne treba mijenjati iz korijena i to neće biti slučaj. Od ove godine imamo sat koji otkucava prije servisa, a primijetio sam da su i kamere sada u prolazima, koridorima, čak i u svlačionicama i teretani… Pokušavaju da naprave ‘Velikog brata’, ali takvo je društvo i sve se ekranizuje i pokušava približiti publici u realnom vremenu. Do promjena u bodovanju, takozvanom ‘skoringu’ će doći na kraju”, dodao je Đoković.

Novinare je zanimalo da li se u budućnosti može očekivati određena promjena pravila u tenisu, odnosno da li se može skratiti boravaka igrača na terenu u neizvjesnijim mečevima, jer često umiju da traju više od četiri sata.

“Promjene na početku obično naiđu na veliku osudu, ali ako se izdrži taj prvi nalet i ako je neki vizionari iza toga koji može da potkrijepi sve promjene i prikaže da je tako bolje, onda se obično svi na kraju zahvale na tome što se desilo”, rekao je Đoković.

Najbolji teniser svijeta često je tokom karijere dolazio do završnica turnira, pa je dobio i pitanje da li za nastavak Rolan Garosa ima posebnu pripremu.

“Stvari su vrlo jednostavne, neću odstupati od dobrih stvari koje imam u igri. Neću praviti od nečega nešto što nije. Ne treba preuveličavati u umu dosadašnje rezultate i ne treba ništa posebno da radim. Bio dosta puta u ovakvim situacijama tokom karijere i znam šta mi je činiti”, rekao je Đoković.

On je rekao da igrači u dugim mečevima često mislima odlutaju, ali da je “glavni zadatak kao i u životu, biti u datom trenutku i iz njega izvući najviše”.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve