Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

DINO RADONČIĆ: Nema ničeg ljepšeg od igre za reprezentciju na Svjetskom prvenstvu

Çrna Gora u Manili učestvuje drugi put na Svjetskom prvenstvu u košarci, a meč protiv Meksika mogao bi umnogome da odredi i krajnji učinak na smotri najboljih košarkaša svijeta.

Velika je privilegija i čast da budemo na Svjetskom prvenstvu, kazao je krilo naše reprezentacije i novi košarkap Bajern Minhena Dino Radončić.

Çrna Gora u Manili učestvuje drugi put na Svjetskom prvenstvu u košarci, a meč protiv Meksika mogao bi umnogome da odredi i krajnji učinak na smotri najboljih košarkaša svijeta.

Iako ima tek 24 godine ovo je drugi put da predstavlja našu zemlju na najvećoj košarkaškoj smotri.

“Pa iskreno i u Kini je bilo odlično, kao sportisti imamo veliku privilegiju i čast da živimo još jedno svjetsko prvenstvo i budemo dio ovoga. Mislim da nema ništa ljepše za nekoga ko od malih nogu sanja da bude na svjetskom prvenstvu. Veoma sam srećan i dugo se ljepše nisam osjećao”, kazao je naš krilni igrač.

Prva utakmica protiv Meksika, Radončić smatra da smo kvalitetom jači od suparnika.

“Meksiko je jedna tvrda ekipa koja nam neče olakšati posao, ali mislim da smo kvalitetniji. Par puta su spomenuli naši treneri šta moramo da radimo, tako da ako budemo pratili taj plan biće sve dobro”.

Postavljanje sistema naše igre od starta vodi ka pobjedi u prvom kolu.

“Oni su slična ekipa kao Filipini, mislim da smo kvalitetom bolji. Ne smijemo da ulazimo u njihovu igru. Vjerujem ako ih postavimo na naš sistem dobićemo utakmicu. Prva je utakmica ne treba neki pritisak da nas slomi mislim da treba da radimo kao do sad, da uživamo znajući šta terba da uradimo da bi pobijedili”.

Mladi košarkaš voli ipak da igra pod nekom vrstom pritiska.

“Znamo i volimo da igramo pod pritiskom, ja volim više takve utakmice koje imaju pritisak. Mislim da nas očekuje jedno dobro privestvo, i mislim da smo to zaslužili. Nadam se da će to da bude kruna ove generacije”, kazao je Radončić.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve