Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Crvena zvezda i pored duga od 8,2 miliona eura nudi bogatstvo Nikoli Mirotiću

I dok velika Barselona smanjuje budžet i otpušta Mirotića, odlazeći režim Aleksandra Vučića u Crvanu zvezdu sipa novac džakovima, kao da ima namjeru da opustoši državu prije svog konačnog političkog sloma.

Crvena zvezda pod kontrolom Aleksandra Vučića i Nebojše Čovića više od 12 godina živi na jaslama države i razbacuje se državnim novcem, pa je tako i Nikoli Mirotiću ponuđe ugovor opd 2,7 miliona eura.

Crvena zvezda prema informacijama iz finansijskog izvještaja za 2022. godinu, koje se nalaze na sajtu APR-a, duguje ukupno 8,2 miliona eura, a taj dug je sada i znatno veći zbog egzibicija sa argentinskim “asovima”.

Fakundo Kampaco i Luka Vildosa, višemilionska pojačanja u sezoni koja se možda definitivno završi večeras, bili su promašene investicije, pošto je veoma neuspješna sezona na evropskoj sceni okončana osvajanjem “visokog” 11. mjesta u Evroligi.

Ipak, to Vučića i Čovića ne zaustavlja u namjeri da na silu od Crvene zvezde, koja u evropskim razmjerama nikad nije imala značaj, napravi kandidata za evropsku krunu.

Beograđani su u proteklih 12. godina najveći uspjeh napravili 2016. godine kada su igrali četvrtfinale Evrolige i isprašeni glatko od moskovskog CSKA sa 3:0.

Sada, prema pisanju grčkih medija, nakon neminovnog odlaska Kampaca i Vildose, Crvena zvezda nudi španskom reprezentativcu čak 2,7 miliona eura i upušta se u borbu za snažnog centra sa evropskim velikanima kakvi su Armani iz Milana i turski Anadolu Efes.

I dok velika Barselona smanjuje budžet i otpušta Mirotića, odlazeći režim Aleksandra Vučića u Crvanu zvezdu sipa novac džakovima, kao da ima namjeru da opustoši državu prije svog konačnog političkog sloma.

Mirotić je rođen u Podgorici, ali je kao jako mlad otišao u mlađe kategorijre Real Madrida. Igrao je za prvi tim “kraljevskog kluba” od 2008. do 2014. godine kada se preselio u NBA. Tu je nastupao za Čikago Bulse, Nju Orleans Pelikanse i Milvoki Bakse prije odlaska u Barselonu 2019. godine.

Mirotić je inače navijač Partizana, a prije odlaska u Real, bio je na probi u klubu iz Humske, nije prošao test kod Duška Vujoševića i smatra se jednim od najvećih promašaja nekadašnjeg trenera crno-bijelih i bivšeg selektora Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve