Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora u trećem šeširu za Evropsko prvenstvo

Za mjesto na šampionatu Evrope boriće se 36 selekcija, koje će biti podijeljene u osam grupa, a plasman na Evropsko prvenstvo izboriće 12 reprezentacija.

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore biće u trećem šeširu tokom žrijeba za Evropsko prvenstvo 2025. godine koji će se održati 19. septembra.

Za mjesto na šampionatu Evrope boriće se 36 selekcija, koje će biti podijeljene u osam grupa, a plasman na Evropsko prvenstvo izboriće 12 reprezentacija.

Kvalifikacioni prozori su 9. i 12. novembra 2023. godine, odnosno 7. i 10. novembra 2024. te 6. i 9. februara 2025. godine.

Procedura je takva da će ekipe iz prvog šešira biti žrijebane u grupe A, C, E i G sa ekipama iz četvrtog, petog i osmog šešira, dok će drugi, treći, šesti i sedmi šešir oformiti kvalifikacione grupe B, D, F i H.

Pobjednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe izboriće plasman na Evropsko prvenstvo koje će po prvi put biti održano u četiri zemlje – Italiji, Grčkoj, Češkoj i Njemačkoj. Te zemlje će igrati kvalifikacije u posebnoj grupi, van konkurencije.

Prvi šešir: Srbija,Španija, Belgija, Francuska;

Drugi šešir: Turska, BiH, Mađarska, Velika Britanija;

Treći šešir: Crna Gora, Slovenija, Švedska, Slovačka;

Četvrti šešir: Letonija, Ukrajina, Hrvatska, Poljska;

Peti šešir: Litvanija, Portugal, Izrael, Holandija;

Šesti šešir: Rumunija, Danska, Bugarska, Švajcarska;

Sedmi šešir: Island, Finska, Luksemburg, Estonija;

Osmi šešir: Severna Makedonija, Irska, Austrija, Azerbejdžan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve