Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ćetković: Da se iz Bratislave vratimo sa dobrim rezultatom

"Na nama je da se isprsimo i pokušamo da stignemo do drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Prolaz u naredno kolo bio bi ogroman uspjeh”

Fudbaleri Sutjeske u srijedu 10. jula gostovaće Slovanu u Bratislavi u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ćetković, Foto: Radio televizija Nikšić

Nikšićane čeka izuzetno težak rival koji ej ujedno i favorit za prolazak dalje, a toga je svjestan i vezista Sutjeske iskusni Marko Ćetković.

“Sigurno je da je ovo za sve nas top utakmica i top protivnik. Velika izazov. Bilo bi, naravno predivno, da u kvalifikacijama prođemo prvi krug, ali treba prije svega biti realan. Vjerujem da ćemo pružiti sve ono što znamo i umijemo kako bi se i široj publici predstavili u što ljepšem svijetlu. U Bratilsavi očekujem tešku utakmicu, a ljudski je nadati se dobrom rezultatu. Prije svega, želja nam je da na prvoj utakmici ostvarimo rezultat sa kojim bismo zadržali šanse za prolaz dalje”, ističe ideolog igre “plavo-bijelih” Marko Ćetković.

Vezista Nikšićana ima ne malo iskustvo igranja utakmica pod okriljem UEFE.

“Evropske utakmice sa sobom nose i mnogo veći psihološki pritisak. Mi svakako imamo svoje adute i trudićemo se da ih maksimalno iskoristimo. Koncentracija na evropskim utakmicama mora da bude maksimalna od prvog do poslednjeg minuta, i s loptom i bez nje.”

Šta može da presudi u srijedu?

“U svakom slučaju, svaka prognoza je kao i uvijek nezahvalna, a to što želim povoljan rezultat na prvoj utakmici je sasvim logična stvar. Na nama je da se isprsimo i pokušamo da stignemo do drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Prolaz u naredno kolo bio bi ogroman uspjeh.”

Koji bi rezultat na prvoj utakmici zadovoljio vaše ambicije?

“Niko ne smije da se unaprijed miri sa skromnim željama. Složio bih se da mnogo zavisi od te prve utakmice, ali ima da se igra još jedno poluvrijeme u Nikšiću. U jedno sam ubijeđen, a to je da će to biti kvalitetan dvomeč. Naravno da se mora respektovati Slovan, to je ekipa sa većim internacionalnim iskustvom, sa većim budžetom, sa kvalitetnim pojedincima. Evropske utakmice posebno inspirišu. Dvomeč sa Slovanom je prilika za probijanje limita, ispit šta sve možemo, za što smo spremni. Budite sigurni da ćemo na pravi način odgovoriti na taj izazov”, zaključio je Marko Ćetković.

Izvordan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve