Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Sutjeska bez šansi u Novom Sadu, Vojvodina u polufinalu

Novosađani su slavili u prvom meču 84:79, a za finale će se boriti sa drugim crngogorskim predstavnikom Podgoricom, koja je eliminisala Zlatibor.

Sutjeska nije uspjela da se plasira u polufinale ABA 2 lige, pošto je i u revanšu četvrtfinala poražena od Vojvodine u Novom Sadu 81:70.

Novosađani su slavili u prvom meču 84:79, a za finale će se boriti sa drugim crngogorskim predstavnikom Podgoricom, koja je eliminisala Zlatibor.

Sutjeska je samo u uvodnim minutama parirala Vojvodini, koja se potom serijom 7:0 odlijepila na 14:7, da bi na kraju prve četvrtine stekla i devet poena prednosti 20:11.

Ništa se u igri Nikšićana nije promijenilo ni na startu druge četvrtine, tako da je domaćin prvi put stigao do dvocifrene prednosti 24:11.

Vojvodina je nastavila da dominira, a nakon zakucavnja Nikolića i trojke Kaningema na semaforu je bilo 41:19, tri i po minuta prije odlaska na veliki odmor i pobjednik je već tada bio odlučen.

Na poluvremenu Vojvodina je imala 25 poena prednosti (48:23), i već je svima bilo jasno da će do kraja utakmice Sutjeska boriti samo da ublaži ubjedljiv poraz.

Drugo poluvrijeme je otvorila sa devet poena u nizu, a potom je prišla i na minus deset – 54:44. Ipak, finiš trećeg perioda je pripao domaćinu, koji se nakon serije 6:0 odlijepio na 60:44.

Nikšićani su u posljednju dionicu krenuli sa pet uzatopnih poena i opet zaprijetili 60:49, na nešto malo manje od devet minuta prije kraja.

Međutim, Kaningem nakon prodora, te Banjac sa dvije trojke odbili su nalet Nikšićana 71:53, a potom je Vojvodina mirno privela meč kraju.

Kaningem je predvodio Vojvodinu sa 20 poena, kod Sutjeske su se istakli Spasojević sa 13, odnosno Mitrović sa 12 koševa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve