Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Demokrate Andrijevica: Građani ne smiju biti taoci loših politika

''Sa žaljenjem konstatujemo što Odbor povjerenika Opštine Andrijevica prilikom glasanja o odluci o budžetu Opštine Andrijevica za 2024 godinu nije usvojio izvorni budžet koji je bio u proceduri i koji je dobio saglasnost Ministarstva finansija i prošao zakonsku proceduru''

Ne mogu i ne smiju građani Andrijevice biti taoci loših politika i mjera potkusurivanja samovolje i bezakonja, poručile su andrijevačke Demokrate nakon današnjeg usvajanja budžeta za tu lokalnu samoupravu.

“Sa žaljenjem konstatujemo što Odbor povjerenika Opštine Andrijevica prilikom glasanja o odluci o budžetu Opštine Andrijevica za 2024 godinu nije usvojio izvorni budžet koji je bio u proceduri i koji je dobio saglasnost Ministarstva finansija i prošao zakonsku proceduru, već je na svoj način Odbor preuzeo ulogu tumača u pogledu razvoja opštine Andrijevica i usvojio budžet sa sedam amandmana i time stopirao kapitalni budžet umanjujući milion eura u kapitalnom dijelu budžeta od sredstava ekonomskog državljanstva, što će u konačnom usporiti dalji razvoj naše opštine”, saopštili su odbornici Demokrata u andrijevačkom parlamentu.

Navode da nijesu im poznati “motivi istog”.

“Pa tražimo da se Ministarstvo javne uprave i Vlada CG odredi prema donesenom aktu, jer smatramo da je došlo do grubog narušavanja budžetskih pozicija, nepoštovanje Zakona o budžetu o fiskalnoj odgovornosti kao i povrede Zakona o finansiranju lokalne samouprave te konstatujemo da sa tehničke strane ovaj budžet nije održiv i nemoguće ga je sprovesti u proceduri. Ne shvatamo motiv i namjeru kažnjavanja građana Andrijevice”, dodaju odbornici DCG.

Takođe, navode da ne razumiju ulogu Odbora koji disciplinuje izvršnu vlast u Andrijevici.

“A da je to tako govori i činjenica da nije došlo do usvajanja budžeta koji je prošao zakonsku proceduru i dobio pozitivno mišljenje ministarstva finansija. Ako su članovi Odbora povjerenika svoju ulogu prihvatili da se obračunavaju sa građanima i rukovodstvom Andrijevice i time spriječe dalji razvoj opštine, tražimo od nadležnog ministra javne uprave da se izjasni na pomenute okolnosti, a u koliko shvate šta je njihov delegirani odbor uradio suprotno zakonu, tražimo da se Odbor raspusti. Ne mogu i ne smiju građani Andrijevice biti taoci loših politika i mjera potkusurivanja samovolje i bezakonja”, zaključuju u reagovanju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve