Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Sutjeska se uključila u borbu za titulu

Nikšićani su pobjedom protiv Mornara došli na samo bod zaostatka za ekipom Budućnosti, odnosno četiri od lidera Dečića koji igraju derbi kola u utorak.

Dan nakon što je ostao bez trenera Ivana Brnovića, koji će u utorak imati vatreno krštenje na klupi Budućnosti u direktnom obračunu za titulu sa Dečićem, Jezero je odigralo spektakularan meč sa Arsenalom.

Tim iz Plava je u 1. poluvremenu dva puta za manje od 100 sekundi dao dva gola i sa velikih i nedostižnih 4:0 otišao na odmor.

Naoaki Senaga je u 19. minutu nakon sjajnog solo prodora zatresao mrežu Tivćana, da bi u 21. na 2:0 povisio Petar Orlandić.

U finišu poluvremena, novi blickrig Jezera – Marko Šimun je u 40. minutu sa ivice šesnaesterca, a Orlandić mu uzvratio na asistenciji, da bi Japanac na startu 42. odlično regovao nakon oštre lopte Davora Kontića i povisio na 4:0.

Jezero se ovom pobjedom na 4. mjestu izjednačilo sa Mornarom, koji je izgubio na gostovanju Sutjesci 2:0.

Nikšićani su mrežu rivala načeli u 59. minutu, kada je Vuk Striković fenomenalno otvorio nogu nakon centaršuta Dušana Vukovića, a Stefan Popović samo pogledom ispratio let lopte u mrežu.

U 71. minutu je sve riješeno – rezervista Vasko Kalezić je lijepo prošao po lijevoj strani, uposlio Vukovića, koji je pametno gađao suprotni dio mreže, a Popović opet ostao ukopan u mjestu…

Sutjeska je nastavila sjajnu seriju, jer joj je ovo deveti vezani meč bez poraza, a u tom nizu je upisala tri remija. Još bolji učinak ima otkada je došao Miljan Radović, jer mu je ovo peta pobjeda, uz neriješen rezultat na gostovanju Dečiću (0:0).

Zbog toga je petostruki šampion Crne Gore i dalje u igri za titulu, jer sada ima četiri boda manje od Tuzana, a samo jedan od Budućnosti.

Rudar je produžio nadu u opstanak u 92. minutu, kada je golom Jasmina Muhovića osvojio bod protiv Jedinstva (1:1).

Bjelopoljci su u Pljevljima vodili od 28. minuta, kada je Alija Krnić iz kontre zatresao mrežu nakon akcije Ubiratana Brandao de Souze i Mladena Kovačevića.

Pljevljaci sada imaju 21 bod, tri manje od Mladosti iz Donje Gorice i šest od Jedinstva, koji su u zoni baraža. Teško je vjerovati da iz nje mogu da izađu, jer prvi tim iznad crte, Arsenal, ima 34.

Rezultati – 29. kolo

Sutjeska MeridianBet – Mornar 2:0

Vuk Striković 59, Dušan Vuković 71.

Jezero – Arsenal 4:0

Senaga Naoaki 17, 42, Petar Orlandić 19, Marko Šimun 40.

Nikola Jovićević (Jezero) dobio crveni karton u 65. minutu.

Rudar – Jedinstvo-Franca 1:1

Jasmin Muhović 90+2 – Alija Krnić 29.

Ponedjeljak

Mladost DG – Petrovac (16)

Utorak

Dečić AdmiralBet – Budućnost (18)

Tabela: Dečić 53 (-1), Budućnost 50 (-1), Sutjeska 49, Jezero, Mornar 45, Petrovac (-1), Arsenal 34, Jedinstvo 25, Mladost DG 24 (-1), Rudar 21.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve