Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Budućnost Voli bolja u crnogorskom derbiju od Mornara BZ

Košarkaši Budućnost Volija lako i ubjedljivo su savladali danas u Podgorici ekipu Mornara Barsko zlato sa 99:78,  ostvarili osmu uzastopnu pobjedu u regionalnoj ABA ligi i na taj način se učvrstili na trećoj poziciji uoči plej ofa.

Košarkaši Budućnost Volija lako i ubjedljivo su savladali danas u Podgorici ekipu Mornara Barsko zlato sa 99:78 (31:25, 25:14, 23:25, 20:19) ostvarili osmu uzastopnu pobjedu u regionalnoj ABA ligi i na taj način se učvrstili na trećoj poziciji uoči plej ofa.

Budućnost je pitanje pobjednika riješila već u prvom poluvremenu kada je stekla 22 poena prednosti, tako da je u drugom poluvremenu strpljivom igrom čuvala ubjedljivo vođstvo koje je u dva navrata iznosilo i po 24 poena – u trećem minutu rtreće četvrtine bilo je 64:40 nakon poena Edina Atića i u finišu utakmice,kada je nakon trojke Kamerona Rejnoldsta bilo 97:73.

Najefikasniji u ekipi Budućnosti bili su Kenan Kamenjaš i Alfa Kaba koji su postigli po 16 poena, te Aleksandar Lazić sa 11 i Tre Bel- Hejns sa 10 poena. Ipak najbolji igrač utakmice bio je košarkaš Mornara Marko Pecarski, koji je ubacio 23 poena, imao 12 skokova i indeks korisnosti 31.

Podgoričani su dominirali od starta, a Vladimir Jovanović je bio zadovoljan kako su njegovi puleni reagovali nakon poraza od Turk Telekoma u Evrokupu.

“Poslije nešto slabijeg perioda i ne baš sjajne utakmice protiv Turk Telekoma imali smo dovoljno dana, tj. tri, što je u našem slučaju mnogo. Održali smo sastanke koji su nam bili jako korisni, momci su shvatili šta se traži i pokazali reakciju. Od početka smo imali dobar pristup. Pravili smo greške, nismo bili tačni, imali smo prazne hodove, ali moram da budem zadovoljan pristupom. Čestitam i Mornaru, želim mu sreću u ABA ligi i crnogorskom prvenstvu”, naglasio je Jovanović.

Pored terena je bio Emanuel Lekomt, koji je vidno hramao.

“Dobio je jak udarac u butni mišić na treningu. Sad je otišao na magnetnu rezonancu. Mislili smo da nije ništa ozbiljno, ali je ultrazvuk pokazao da ima nešto. Znaćemo sjutra šta je tačno”, istakao je Jovanović.

Šef struke Barana Mihajlo Pavićević je bio razočaran odnosom svog tima u prvih 20 minuta.

“Čestitam Budućnosti na više nego zasluženoj pobjedi, koja nije dolazila u pitanje od 1. minuta. Nisam zadovoljan 1. poluvremenom. Rekao sam momcima da na preostalih pet utakmica igraju bez ikakvog opterećenja, ali da damo sve od sebe. Oni su to pogrešno shvatili, kao da bi trebalo da se igra bez odbrane. Primili smo 56 poena, 40 iz reketa, a nismo izašli iz bonusa ni u 1. ni u 2. četvrtini. To je bilo teško za gledanje”, rekao je Pavićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve