Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Budućnost u Francusku putuje sa vjerom u povoljan rezultat

Francuski predstavnik je uspješniji do sada, pošto je upisao tri pobjede i jedan poraz.

Košarkaši Budućnost Volija sjutra gostuju Burgu, u petom kolu Evrokupa (19.30). Trener “plavih” Petar Mijović kazao je da je dobra odbrana ključ pobjede u Francuskoj.

Podgoričani su na polovičnom učinku – oba trijumfa ostvarena su na domaćem parketu, pa u njihovom taboru vjeruju da je došlo vrijeme za brejk.

Na drugoj strani francuski predstavnik je uspješniji do sada, pošto je upisao tri pobjede i jedan poraz.

“Dosadašnje utakmice Burga, i u francuskom prvenstvu i u Evrokupu, pokazuju koliko je to ozbiljan protivnik. Otvorili su sezonu jako dobro, radi se o ekipi koja u oba pravca igra jako čvrsto, sa puno inteziteta i energije. Šuterski su jako dobro posloženi i u svakom momentu su na terenu tri do četiri igrača sa različitih pozicija koji prijete šutem za tri poena. Tome svjedoče i njihovi procenti na početku sezone tako da je jasno da mi moramo da imamo kontinuitet naše odbrane na visokom nivou, pogotovo iz situacija iz kojih oni najviše kreiraju“, rekao je Mijović.

On ističe da Burg pogotovo dobro igra na svom terenu.

“Moramo obratiti pažnju na ofanzivni skok gdje se posebno ističe Omenake, kao i Salaš. Radi se o protivniku koji dosta trči, koja ima mogućnost da razvija svoj talenat i kvalitet kroz igru na otvorenom terenu, ali i kroz pozicioni napad. Mijenjaju dosta različitih vrsta odbrane, ulaze u zonski raspored, iz zonskog presinga prelaze na odbranu čovjek na čovjeka tako da se radi o zahtjevnom protivniku za spremanje. Vjerujem da nas očekuje težak posao, pogotovo na njihovom terenu u Francuskoj gdje su jako dobri“, zaključio je Mijović.

Košarkaši Budućnost Volija u 5. kolu Evrokupa protiv Burga vjeruju u pobjedu i pored slabijeg izdanja u Rumuniji.

“Znamo šta treba da uradimo da bismo došli do pobjede, imali smo težak poraz u Rumuniji u prošlom kolu Evrokupa i treba da napravimo iskorak – da pokažemo konstantnost u igri u svih 40 minuta i da se nadamo da ćemo ostvariti pobjedu”, poručio je kapiten Petar Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve