Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Budućnost sve bliže tituli, Sutjeska čuva nadu

Budućnost je danas imala zadatak da u Bijelom Polju pobijedi Jedinstvo i to su i ostvarili, pa dva kola prije kraja šampionata imaju tri boda više od aktuelnog šampiona Sutjeske.

Budućnost je samo na do titule, ukoliko sljedećeg vikenda pod Goricom savlada Jezero sve će biti riješeno, ttitula će se ponovo iz Nikšića preseliti u Podgoricu.

Budućnost je danas imala zadatak da u Bijelom Polju pobijedi Jedinstvo i to su i ostvarili, pa dva kola prije kraja šampionata imaju tri boda više od aktuelnog šampiona Sutjeske.

Budućnost je u Bijelom Polju bila bolja od Jedinstva 3:1, put ka pobjedi je otvorila u uvodnom dijelu meča. Vasilije Terzić je sa dvadesetak metara u 5. i Marko Simić poslije kornera u 11. donijeli su velika dva gola prednosti timu Miodraga Džudovića.

Budućnost je igrala dobro i u nastavku prvog poluvremena, pa je prednost mogla biti i ubjedljivija, ali su domaći u sudijskoj nadoknadi preko Harisa Bande smanjili na 2:1.

U nastavku je veliku šansu za izjednačenje imao Žarko Korać, kojeg je iz peterca zaustavio golman Đorđije Pavličić, a Budućnost je trijumf osigurala u samom finišu kada je Marko Mrvaljević pogodio za konačnih 3:1…

Šampion Sutjeska je na svom stadionu kraj Bistrice opravdala ulogu favorita i savladala je Rudar 2:1.

Srđan Krstović je udarcem glavom donio prednost u 26. minutu, Pljevljaci izjednačili realizacijom Alekse Golubovića sa pet metara, a favorit je došao na svoje u 62. kada je Marko Matanović slabijom desnom nogom sa efektno pogodio donji ugao gola Azira Muminovića.

Sutjeska je, dakle, na minus tri od lidera, a Rudar u zoni baraža za opstanak na plus pet od posljednjeplasirane Iskre. Tim sa sjevera Crne Gore zna da ne može da osigura direktan opstanak…

A Iskra je izgubila od Jezera u Beranama, pa Plavljani i dalje vjeruju da mogu da izbjegnu baraž.

Jezero je slavilo 2:0, pogocima Edisa Redžepagića u prvom i Vojina Palovića u drugom poluvremenu (promašio je penal, pa sproveo loptu u mrežu) i nastavilo borbu sa Mornarom.

Barani su osvojili tri boda u Petrovcu, osigurao ih je Marko Ćetković.

Golova jedino nije bilo u duelu Arsenala i Dečića, u derbiju za treće mjesto.

Tivćani i Tuzani sada imaju 47 bodova, koliko i Jedinstvo..

 

Rezultati 34. kola:

JEDINSTVO – BUDUĆNOST 1:3

Haris Banda 45+1 – Vasilije Terzić 5, Marko Simić 11, Marko Mrvaljević 90+3.

SUTJESKA – RUDAR 2:1

Srđan Krstović 26, Marko Matanović 62 – Aleksa Golubović 48.

PETROVAC – MORNAR 0:1

Marko Ćetković 40.

JEZERO – ISKRA 2:0

Edis Redžepagić 40, Vojin Pavlović (penal) 84.

ARSENAL – DEČIĆ 0:0

Tabela: Budućnost 67, Sutjeska 64, Dečić, Jedinstvo, Arsenal po 47,  Petrovac 42, Mornar 41, Jezero 37, Rudar 35, Iskra 30.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve