Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

ABA liga zvanično: Budućnost oštećena – sudije pogurale Partizan do finala

Amerikancu je dosuđen faul pri šutu za tri poena Kevina Pantera, onda je zbog prigovora dobio tehničku grešku i isključen je jer je ranije imao i nesportsku

Košarkaški klub Budućnost Voli je oštećen u Beogradu – to je objavila ABA liga.

Misli se na detalj koji je vjerovatno prelomio majstoricu polufinala protiv Partizana koji je slavio 100:86, kada je isključen Jogi Ferel.

Amerikancu je dosuđen faul pri šutu za tri poena Kevina Pantera, onda je zbog prigovora dobio tehničku grešku i isključen je jer je ranije imao i nesportsku.

“Na šest minuta i 47 sekundi do kraja treće deonice – kada je pokušao da šutira za tri poena, napadač Kevin Panter je ispružio desnu nogu ukoso i inicirao kontakt sa defanzivnim igračem Kevinom Ferelom. Sudije su svirale faul na šutu, što je bila pogrešna odluka. Sudije su morale da sviraju tehničku grešku napadaču, Kevinu Panteru”, stoji u saopštenju na sajtu ABA lige.

Plemejker Budućnost Volija Jogi Ferel kazao je nakon majstorice polufinala AdmiralBet ABA lige protiv Partizana, da regionalnio takmičenje nema integritet.

Amerikanac je na startu drugog poluvremena isključen (nakon nesportske greške u prvom dijelu, dobio je tehničku) zbog prigovora poslije dosuđenog faula nad Kevinom Panterom.

“Kao i obično, sudije iz ABA lige varaju za dva ista tima da se bore za titulu šampiona. U ovoj ligi nema integriteta”, napisao je Ferel na mreži X.

Trener Budućnosti Andrej Žakelj kazao je da je isključenje Jogija Ferelea prelomilo duel.

“Mislim da smo dobro odigrali večeras, pogotovo napadački. Lopta je išla dobro, mučili smo Partizan. Energetski nismo bili na nivou kao prošlom meču. Uz to, kad smo ostali bez Ferela ostali smo i bez snage i koncentracije”, kazao je trener “plavih”.

Kazao je da je ekipa dala maksimum…

“Nemam sta da zamjerim igracima. Hvala im na podršci koju mi daju od kada sam došao. Imali smo problema i sa Rajtom jer je primao infuziju dva sata pred meč. Još kad smo ostali bez Ferela, nije bilo povratka, jer je Partizan pritisnuo našu spoljnu liniju. Na to smo slabo odreagovali, mada je i bilo teško reagovati u takvim okolnostima”, kazao je Žakelj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
12.05.2024-16:02 16:02

I sto se desava sad,zasto te sudije korumpirane ne izbacite iz ABA lige pa neka sude kuci zenama,ako smiju,a odakle bijaju ta dva nuznika.