Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Budućnost pobijedila u Litvaniji

Budućnost je pobjedu u gostima na evropskoj sceni ostvarila poslije skoro 11 mjeseci i nakon 10 utakmica u kojima je pognute glave napuštala parket rivala

Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras Litkabelis sa 81:83 i tako ostvarili prvi trijumf u gostima u Evrokupu još od 11. januara.

Podgoričani su od tada odigrali 10 utakmica i stigli do pobjede poslije skoro 11 mjeseci pauze, a u tom periodu se desilo nekoliko promjena trenera.

Pobjedom protiv Litkabelisa Budućost se vratila u igru za plasman na jedno od prvih šest mjesta u grupi, pogotovo što sada ima bolji međusobni skor od Litvanaca.

Podgorički tim je, nakon izjednačine dvije četvrtine, u trećoj serijom 8:0 došao do vođstva 50:45, koje je na kraju tog dijela meča iznosilo sedam poena (61:54).

Ipak, domaćin se nije predavao, pa j u 39. minutu na semaforu bilo 72:71, ali je Budućnost serijom 6:0 riješila pitanje pobjednika.

U timu Budućnosti večeras je debitovao Jogi Farel.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Mervin Džons sa 18, dok su sa po 11 poena meč završili Jogi Ferel i Brendon Pol.

U litvanskom timu najbolji je bio Deividas Sirvidis sa 21 poenom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve