Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Preminuo ”kralj rukometa” Vatromir Srhoj

U 76. godini

Tužna vijest pogodila je sportsku, a posebno rukometnu javnost, u 76. godini života preminuo je Vatromir Srhoj. Legenda splitskog, dalmatinskog i hrvatskog rukometa, popularni Šugi, bio je izuzetno važna osoba u svijetu rukometa, prepoznatljiv, stručan, autoritativan, s bogatom karijerom, igračkom, trenerskom i stručnom, piše Slobodna Dalmacija.

Igrao je prvu i drugu jugoslavensku ligu, nosio dres Splita, Zagreba, Trogira i Adriachema.

Međutim, posebno prepoznatljiv i cijenjen u rukometnim krugovima bio je zbog dugogodišnje trenerske karijere, uglavnom je vodio ženske klubove.

U svijetu ženskog rukometa proveo je veći dio karijere, često je bio na klupi splitskih klubova (Split, Dalma, Split Kaltenberg), pogotovo u vrijeme kada je splitski ženski rukomet punio dvoranu na Gripama.

Bio je Srhoj vezan i za grad Trogir pa je vodio i taj klub rukometašica, isto tako i Vranjic. Najveći klupski uspjeh ostvario je s Budućnosti iz Podgorice s kojom je bio prvak Jugoslavije 1986. godine i finalist Lige šampiona, dok je sa zagrebačkom Lokomotivom igrao polufinale Kupa EHF.

Popularni Šugi bio je i selektor reprezentacija Jugoslavije i Hrvatske, Mediteran je osvojio dva puta, Balkan jednom, ima svjetsko srebro, i peta mjesta na Svjetskom i Evropskom prvenstvu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve