Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Brodolom Crne Gore u Italiji

Reprezentacija Crne Gore ubjedljivo je poražena u Kovnersanu od Italije sa 32:26 (16:15) i ozbiljno ugrozila plasman na Svjetsko prvenstvo, pošto će u revanšu morati da nadoknade zaostatak od šest golova.

Malo ko je očekivao da će Crna Gora biti poražena u prvoj utakmici baraža za Svjetsko prvenstvo u rukumetu, ali je Italija iskoristila prednost domaćeg terena i stekla prednost pred revanš u Podgorici koji se igra u nedjelju.

Reprezentacija Crne Gore ubjedljivo je poražena od Italije sa 32:26 (16:15) i ozbiljno ugrozila plasman na Svjetsko prvenstvo, pošto će u revanšu morati da nadoknade zaostatak od šest golova.

Italija je od starta utakmice vodila, odmah je bilo, 2:0, 3:1, 4:2…6:4, ali se tada Crna Gora trgla i ubrzo povela sa 8:7 u 12. minutu igre nakon gola Miloša Vujovića.

Ispostavilo se da je to bilo jedino vođstvo naše reprezentacije, pošto je Italija ponovo preuzela konce igre u svoje ruke i prednost više nije ispuštala do kraja utakmice.

Kako je utakmica odmicala naši rukometaši su bili sve slabiji, a Italijani sve goropadniji u napadu, pa je i njihova prednost rasla kako se meč bližio kraju.

U 48. minutu bilo je već 27:22, odnosno pet golova razlike za “azure” koji se ni time nisu zadovoljili, već su nastavili da rešetaju našu mrežu iz svih pozicija.

Šest minuta prije kraja utakmice Italija je imala i osam golova prednosti – bilo je 31:23.

Ipak, u završnici utakmice naši rukometaši su uspjeli da ublaže poraz, ali šest golova je velika prednost i Italija je sada bliže Mundijalu od naše selekcije.

Crna Gora je odigrala veoma loše utakmicu od starda do kraja i zasluženo je poražena večeras.

Blijedo izdanje u napadu, još slabije u odbrani i Italija, koja je daleko od evropskog prosjeka, je iskoristila sve naše slabosti i propuste i zasluženo ostvarila ubjedljiv trijumf.

ITALIJA – CRNA GORA 32:26 (16:15)

Konversano – Dvorana „San Đakomo”. Gledalaca: 3.900. Sudije: Bruner, Salah (Švajcarska). Sedmerci: Italija 8 (4), Crna Gora 3 (0). Isključenja: Italija 6, Crna Gora 6 minuta.

Italija: Ebner (sedam odbrana i tri sedmerca), Koleluori (jedna odbrana), De Anđelis 1, Dapiran 1, Bulcamini 2, Savini, M. Mengon 4, Bronco 13 (3), S. Mengon 3, Ibali, Bortoli, Puljeze, Manojlović 1 (1), Helmerson, Maroki 2, Parizini 5.

Crna Gora: Matović (sedmerac), Simić (10 odbrana i dva sedmerca), A. Bakić 2, Dragašević, M. Vujović 3, Čavor 1, Lazović 1, Ćorsović, B. Vujović 4, Radović, Kaluđerović 7, L. Radović 1, Krivokapić 1, M. Bakić, Borozan 4, Grbović 2.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve