Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Bojana Popović, Maja Savić i Katarina Bulatović primljene u Kuću slavnih EHF-a

Izbor za legende crnogorskog rukometa je bio lak - Popovićeva je osvojila Ligu šampiona čak šest puta, a Savićeva i Bulatovićeva po četiri.

Legendarne crnogorske rukometašice Maja Savić, Bojana Popović i Katarina Bulatović primljene su u Kuću slavnih, saopštio je EHF.

EHF je odlučio da oformi Kuću slavnih od najboljih igrača u takmičenjima koja je organizovao u posljednjih 30 godina.

Izbor za legende crnogorskog rukometa je bio lak – Popovićeva je osvojila Ligu šampiona čak šest puta, a Savićeva i Bulatovićeva po četiri.

EHF Kuća slavnih
foto: EHF

Bojana je bila najbolja igračica svijeta, Maja jedno od najboljih krila ikada, a Katarina je obilježila 2012. godinu kao malo ko bilo koju drugu – osvojila je Ligu šampiona, evropsko zlato i olimpijsko srebro, a bila je najbolja golgeterka šampionata u Srbiji i Igara u Londonu.

Od rukometaša iz regiona, u Kuću slavnnih su primljeni Hrvat Ivano Balić, Srbi Dragan Škrbić i Momir Ilić, Makedonac Kiril Lazarov, Bosanac Irfan Smailagić, Slovenac Vid Kavtičnik, te nekadašnji reprezentativac SRJ i Španije, Arpad Šterbik.

Evropska rukometna federacija formirala je rukometnu Kuću slavnih, a među 60 najvećih imena, koja su obilježila scenu u posljednjih 30 godina, od sada nalaze se i tri Crnogorke – Maja Savić, Bojana Popović i Katarina Bulatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
26.06.2023-20:13 20:13

SVE ČESTITKE ZA LASKAVU TITULU !
Dio velikih uspjeha ,sve tri sjajne igračice
ostvarile su i igrajući za Crnu Goru …
SRECNO !