Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Babić: Revanš će pokazati da nijesmo u krizi

Dva negativna epiloga u prvenstvu bila su manje/više bezbolna zbog ogromne prednosti na vrhu tabele, ali izgubljeni meč u polufinalu Kupa na ''Trešnjici'' trebalo bi da zamisli ''plave'' uoči revanša pod Goricom, petog maja

Budućnost je u aprilu superiorno osvojila titulu, ali je u ovom mjesecu doživjela nešto neuobičajeno – čak tri puta je teren napustila kao poražena ekipa.

Dva negativna epiloga u prvenstvu bila su manje/više bezbolna zbog ogromne prednosti na vrhu tabele, ali izgubljeni meč u polufinalu Kupa na ”Trešnjici” trebalo bi da zamisli ”plave” uoči revanša pod Goricom, petog maja.

Mjeru šampionu u nešto manje od dvadesetak dana dva puta je uzela Zeta – kao gost je slavila u ligi 1:0, a sada kao domaćin sa 2:1 u prvom duelu masovnijeg takmičenja.

Jesu li to znaci krize nedodirljivog sastava na crnogorskoj sceni?

– Nije prijatno poslije poraza, a pogotovo poslije izgubljenog duela u Golubovcima. Nije to ono što smo željeli pred revanš, ali ne bih rekao da smo u krizi. Više mi se čini da je nakon titule došlo do blagog opuštanja, po malo smo bili i nonšalatni u pojedinim trenucima, a to se odrazilo na rezultate u posljednje vrijeme. Poraz od Zete u Kupu treba da bude opomena. Vjerujem da ćemo izvući pouke i vratiti fudbal koji znamo da igramo – rekao je defanzivac Anto Babić.

Budućnost je pred utakmicu u Golubovcima najavljivala pobjedu, a u krajnjem bi bila zadovoljna i remijem sa golovima.

Nije ostvarila ni jedno ni drugo. Sada u revanšu mora da juri trijumf da bi izborila plasman u finale Kupa.

– I da je epilog bio bolji po nas, ništa se ne bi promijenilo za revanš. Mi smo tim koji uvijek ide na pobjedu. Gol zaostatka nije preveliki minus i uvjeren sam da ćemo to nadoknaditi. Ide nam na ruku činjenica da se igraju dvije utakmice. Daćemo sve od sebe da pod Goricom izborimo finale, a nakon toga i da osvojimo trofej. Ova ekipa može do duple krune – ističe mlad štoper.

”Plavi” su poveli brzim pogotkom Lazara Mijovića, ali su do poluvremena dozvolili protivniku da okrene rezultat.

U nastavku je Zeta bila opasnija – bliža trećem golu nego Podgoričani izjednačenju.

Ostalo je, ipak, 2:1 iz prvog dijela…

– Počeli smo odlično utakmicu, poveli u petom minutu, ali je onda došlo do pada. Primili smo gol iz prekida, a to nam se rijetko dešava. U finišu poluvremena Zeta nam je i drugi put zatresla mrežu poslije naše nepažnje. U nastavku su oni ”parkirali autobus” ispred svog golmana, a čekali su prilike iz kontre. Zaprijetili su nam u par navrata, ali dobro smo pozadi zatvorili. Jasno je da možemo i moramo bolje. Potrudićemo se da se već u neđelju vratimo na pobjednički put, te da napravimo pozitivnu uvertiru uoči revanša u Kupu. Zeta će biti silno motivisana, juri Evropu, ali i mi imamo ogromnu želju da prvi put u klupskoj istoriji osvojimo duplu krunu, naglašava dvadeset jednogodišnji Nikšićanin.

Budućnost u narednom kolu Telekom 1. CFL igra gradski derbi sa Titogradom.

– Titograd se grčevito bori za opstanak, ali mi gledamo sebe. Vrijeme je da pokažemo reakciju i upišemo pobjedu, zaključio je Babić.

Ivanović pozitivan na korona virus

Krilni napadač Budućnosti Igor Ivanović pozitivan je na korona virus.

Reprezentativac ”plavih” trebalo je da počne meč na ”Trešnjici”, ali je u posljednjem trenutku otpao nakon što je dobio rezultat testa na kovid-19.

Brzonogi ofanzivac provešće 14 dana u samoizolaciji…

– Odsustvo Ivanovića za nas je veliki hendikep. Vijest da ne može da igra zbog korone poremetila nas je pred meč sa Zetom. Najvažnije je da Igor što lakše i brže prebrodi koronu. Ne znam hoće li biti spreman za revanš, ali vjerujem da će igrati finale, rekao je Anto Babić, defanzivac crnogorskog prvaka.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve