Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Andrej Žakelj: Biće to zanimljiva utakmica

 Budućnost je imala devet poena prednosti i tada se činilo da je pobjednik odlučen, ali je posljednji napad za pobjedu imao Partizan, ipak košarkaši Budućnosti odbranili  domaći teren, savladali Partizan (74:73), tako da će odlučivati majstorica.

Partizan i Budućnost Voli odlučiće sjutra u Beogradu o drugom učesniku finala plej-ofa Admiralbet Aba lige.

U prve dvije utakmice pobjede su slavile domaće ekipe, Partizan u “Beogradskoj areni”, Budućnost u SC “Morača”, tako da je rezultat u seriji 1:1.

Budućnost je imala devet poena prednosti i tada se činilo da je pobjednik odlučen, ali je posljednji napad za pobjedu imao Partizan, ipak košarkaši Budućnosti odbranili  domaći teren, savladali Partizan (74:73), tako da će odlučivati majstorica.

Odlučujući meč između dva velika rivala je  sjutra  od 19 časova u “Beogradskoj areni”, u kojoj se očekuje 20.000 gledalaca i paklena atmosfera koju godinama prave navijači beogradskog kluba.

“Čeka nas zanimljiva utakmica. Čvršća, pogotovo od strane Partizana. Igramo pred punom ‘Arenom’. Jedva čekamo utakmicu – uradićemo sve što je do nas da iznenadimo Partizan”, poručio je trener Budućnost Volija, Andrej Žakelj.

Iako se još uvijek ne zna, za očekivati je da finalisti ABA lige igraju i naredne sezone u Evroligi, tako da je ulog u meču veliki, a toga je svjestan i slovenački stručn jak na klupi našeg šampiona.

“Najbitnije je da imamo pravi pristup, energiju, da smo čvrsti i agresivni. Samo tako možemo da računamo na finale”, jasan je Žakelj.

Bez obzira na važnost meča čini se da je Budućnost relaksiranija i da se košarkaši Partizana nalaze se pod imperativom pobjede u majstorici polufinala, jer se od njih i na početku sezone mnogo očekivalo, ali su malo toga realizovali na terenu.

Pred odlučujući meč, strateg “crno-bijelih”, Željko Obradović, kazao je da je koncentracija ključ uspjeha.

“Igramo majstoricu i imamo veliku želju da sve protekne u fer i sportskoj borbi. Moramo još jednom da damo primjer svima. Mi smo Partizan u svakom smislu, koncentrisani svi na ono što se dešava na parketu. Dolaze nam naši sportski prijatelji i želimo da sve protekne u fer i sportskom duhu”, poručio je Obradović.

Bek Partizana, Džejlin Smit smatra da njegova ekipa mora da popravi skok.

“Biće fizički veoma zahtjevna utakmica, kakva je bila i prethodna. Moramo da budemo spremni. Moram da pokušamo da kontrolišemo skok, jer oni su stvarno dobri u ofanzivnom skoku”, poručio je Smit.

Plasman u finale u utorak je obezbijedila Crvena zvezda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve