Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Živković: Sramna pisma podrške Vesni Bratić

Davati podršku javno iznesenim stavovima Vesne Bratić koja za sebe tvrdi da je četnik, Srpski nacionalista, nazivajući uglednog publicistu ustašom, a Crnogorce izmišljenim narodom i mnogot toga još, prevazilazi granice zdarvog razuma svih potpisnika

Piše: Miodrag Živković, bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore 

Danas smo imali priliku da pročitamo pismo podrške budućoj ministarki četiri resora u vladi CG, Vesni Bratić od strane njenih kolega iz akademskih krugova sa crnogorskih univerziteta.

Živković

Dešavaju se očekivani procesi i veoma je dobro da se dešavaju. Najbolje se vidi kada se zamućena voda razbistri, a to nam se upravo dešava.

Davati podršku javno iznesenim stavovima Vesne Bratić koja za sebe tvrdi da je četnik, Srpski nacionalista, nazivajući uglednog publicistu ustašom, a Crnogorce izmišljenim narodom i mnogot toga još, prevazilazi granice zdarvog razuma svih potpisnika.

Više je nego očigledno da su kao i u vrijeme litija, ovo potpisi upućeni Srpskoj okupatorskoj crkvi, koja sasvim sigurno stoji iza organizacije ovakve podrške. Ne treba biti naivan pa vjerovati u spontanost i slučajnost ovoga što nam se dešava.

Slobodan sam uz sve očekivane rizike i reakcije potpisnika konstatovati, da je ova akcija podrške najbrutalnije gaženje pojma i statusa intelektualca u jednom društvu.

Nema tog normalnog intelektualca koji bi potpisom stao iza tako brutalnih, nacionalističkih i šovinističkih ispada navedene profesorice koja je zajedno sa svima koji je podržavaju zastiđe našeg obrazovnog sistema i svih univerziteta sa kojih stižu potpisi podrške.

Sve je ovo tužna i sumorna slika naše ukupne izopačenosti u kojoj malo što funkcioniše osim okupatorska, klero-fašistička crkva koja čvrsto stoji iza svojih novostvorenih besprizornih bogohulnika.

Ovakvima od mene samo jedna poruka: Neka je vječna antifašistička, građanska, multivjerska i multikonfesionalna Crna Gora, a ovi koji joj ovako prkose moraju završiti na smetlištu istorije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Fridoom
14.11.2020-17:45 17:45

Zamislite podrsku kolega u kojoj nema nijednog drugog osim Srba. Niti jednog Crnogorca.nit Muslimana.nit Albanca.nit Hrvata. Bruka za nju i ako sta zna odustace kao oni Terzic. Srpski ministar prosvjete i kulture u CG. Sta smo docekali.piii.

Milan
14.11.2020-19:36 19:36

1.
Ne znam koliko je to izvodljivo, da Aktuelno.me i drugi mediji pitaju potpisnike podrske ovoj usplahirenoj alapaci, da “dubinski” objasne gest podrske. Tim cinom cete ih izvrgnuti najnezamislivijem ruglu, u kojem im je i mjesto, izgleda.
2.
Ima li osnova da doticna popije krivicnu prijavu za vrijedjanje nacionalnih i vjerskih osjecanja?

Jo Radyn
14.11.2020-20:21 20:21

Imam osjecaj da se politika vodi na inatu?Samo suprotno do normalni stvar.Sjetitise ka da su bili protesti prije izbora, kada je grupa uglednoh ljudi stala na stranu SPC, bez obzira na opasnost od zaraza.Cini mi se da se sve radi supotro normalnom mislenji, Za inat..pogledajte ove provokacije, s kopanjem, groblja, stavljanja Srpske zastave na Hrvatski konzulat, farbanje i t.d..a nas mandatar nece da osudi takove provokacije..jos hi podrzava

Tihana
14.11.2020-20:32 20:32

Apsolutno. Svaka na mjestu. Nema normalnoga ko bi to podržao. Ni komunalca ni intelektualca.

Danchi
14.11.2020-22:41 22:41

Sve će to smeće biti pometeno!
Što prije , to bolje.
Jer , budu li imali vremena , trovanje , rušenje , razbijanje , mržnja, neznanje, nekultura i destrukcija napravit će štetu koju će duuuugo trebati popravljati.

Lada
14.11.2020-23:51 23:51

Nevjerovatna je činjenica da “akademska zajednica ” daje podršku Vesni Bratic.U Crnoj Gori se događa civilizacijski sunovrat, ali valjda se tako duboko moralo pasti da se konačno shvati da Crna Gora mora ustati i biti svoja.Mjeru crnogorstva moraju odrediti Crnogorci sami.Neka je vječna!