Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Živković: Neznaveni ili zluradi Krivokapić?!

I da bi sve začinio kako ne treba i kako ne dolikuje državniku zemlje iz koje je došao, stigao je ushićen da se slika sa navijačkom grupom ''Lešinari'' prepoznatom kao šovinistička skupina koja baštini i njeguje kult ratnih zločinaca Ratka Mladića i Radovana Karadžića

Piše: Miodrag Živković (Preuzeto sa Fejsbuk profila)

Bezuspješno, molećivo i skrušeno čekajući pola godine da ga u zvaničnu posjetu pozove zvanični Beograd, premijer Krivokapić je umjesto na voljenu i željenu destinaciju proputio u susjednu nam BIH.

Bilo je za očekivati da onakav, kakvim ga je bog dao i crkva oblikovala, sa tog putovanja ostavi prostora za različite komentare.

Nažalost, kao i sve što je do sada uradio, komentari iz ove zvanične državne posjete su negativni i upozoravajući.

Protutnjao je Zdravko zvaničnim Sarajevom i namjerno ili nenamjerno propustio veliku priliku da popravi svoj ionako dobro narušen imidž čovjeka zarobljenog dogmom srpske crkve. Umjesto da se pokloni sjenima nevinih žrtava Sarajeva stradalim od ruke onih čije svjetonazore on i danas baštini, sasvim neumjesno je ispričao svoje sjećanje u kojem je nekada boravio kao vojnik vojske, koja je u nešto modifikovanijem obliku pune četiri godine satirala ovaj grad.

Svojom posjetom je ozbiljno problematizovao cjelovitost Bosne i Hercegovine kao države, iako je to pitanje jasno čitavom normalnom svijetu, pa i zvaničnoj Crnoj Gori. To je uradio mnogo dužim i srdačnijim boravkom u Banja Luci, koja je, priznat ćemo, za njega mnogo prirodniji ambijent od Sarajeva.

Održavajući zvanične razgovore sa rukovodstvom Republike Srpske, kao entiteta u sastavu BIH, prihvatio je da se oni održe bez zvanične zastave BIH. Pregovarao je o graničnim prelazima sa rukovodstvom RS, iako dobro zna da je pitanje istih u isključivoj nadležnosti administracije BIH.

I da bi sve začinio kako ne treba i kako ne dolikuje državniku zemlje iz koje je došao, stigao je ushićen da se slika sa navijačkom grupom “Lešinari” prepoznatom kao šovinistička skupina koja baštini i njeguje kult ratnih zločinaca Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

Ima u narodu ona izreka “kufer pošo – kufer došo” za ljude koji proputuju bez ikakvog sadržaja i koji se vraćaju, a da i ne znaju zbog čega su negdje bili. “Naš” Zdravko nije takav tip. Bilo bi dobro i da je takav, jer bi nas manje brukao. Njegov kufer u povratku pun je loših rezultata za ovu zemlju, jer je zakonomjerno bruka na svakom svom koraku.

I da zaključim, ima tu i neznanja, ali, nažalost, mnogo je više zle namjere.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
26.05.2021-18:20 18:20

Kod nas se kaže još i “šuto pošlo – šuto došlo”.