Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Živković: Moralni sunovrat Crne Gore

A Ti Dritko uživaj relaksirano u svom autorskom proizvodu

Piše: Miodrag Živković

Puna tri dana je trebalo da čujemo zvaničan stav vlade Crne Gore na jasno postavljeno pitanje – da li se 1995. godine u Srebrenici dododio genocid. Osim unutrašnje javnosti, odgovor na ovo pitanje su tražili i Brisel, Vašington, London i Berlin, a sve nakon što je u parlamentu ministar pravde, iste te vlade negirao genocid u Srebrenici i osporio legitimitet međunarodnog suda pravde u Hagu.
Umjesto hitnog razrješenja ministra pravde, svojim javnim saopštenjem, na zaprepašćenje unutrašnje i međunarodne javnosti, vlada CG se solidarisala sa stavom svog svetosavskog ministra, potvrđujući sve naše crne sumnje i slutnje da je to kolektivni stav, sada je već jasno klerikalno – šovinističke, svetosavske sekte koja nema nikakve veze ni sa hrišćanstvom, ni sa pravoslavljem.
Nevješto i uvijeno izražavajući svoj zvaničan stav, baš onako kako je to čitajući unaprijed napisano u parlamentu uradio i njen ministar pravde, pokušali su obmanuti sveukupnu domaću i međunarodnu javnost upotrebom termina “poštujemo” u rečenici: “…da vlada poštuje Deklaraciju o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta koju je usvojila Skupština Crne Gore od 2009. godine…”, izbjegavajući dati jedini jasan i pravi odgovor, PRIZNAJEMO GENOCID U SREBRENICI IZVRŠEN 1995. GOD.
Znajući dobro da termin “poštujemo”, najčešće koristimo i kada se sa nečim ne slažemo, ova nesrećna vlada je jasno definisala svoj odnos prema ovom strašnom genocidu. Vjerujem da nije potrebno posebno objašanjavati veliku razliku između upotrebljenog termina POŠTUJEMO i traženog, PRIZNAJEMO.
Nije se moglo ni više, ni drugačije očekivati od jedne družine koju je skelpala Srpska crkva u Crnoj Gori. Njihova zarobljenost ideologijom svetosavlja osjećala se na svakom koraku i u svakom njihovom nastupu. Vrijeme je da i svijet spozna sa kim ima posla.
A Ti Dritko uživaj relaksirano u svom autorskom proizvodu.
Nama ostalima, koji znamo ko smo, što smo i za koje vrijednsoti se zalažemo sada je lakše, jer potvrđeno znamo sa kim imamo posla.

(Preuzeto sa Facebook profila)

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve