Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Živković: Lekić više kao mandatar ne postoji, nazire se kraj agoniji

Živković ističe da lokalni izbori, prije svega u Podgorici, će ukazati kuda ide Crna Gora

Jasno je da Miodrag Lekić više nije ozbiljan predlog stare parlamentarne većine, kazao je za Antenu M predsjednik Savjeta Građanske inicijative „21. maj“ Miodrag Živković komentarišući trenutnu političku situaciju u Crnoj Gori:

“Dakle ono što je prošlo to se više ne može nadoknaditi i gospodin Lekić više kao mandatar ne postoji i ne treba ga u tom smislu nikako tretirati”, kaže Živković.

Upitan da li je, iako je propao pokušaj DF-a da smjenom Danijele Đurović stavi Skupštinu pod kontrolu preko potpredsjednice Branke Bošnjak, i iz ove situacije, kao i iz niza prethodnih, jasno koliko je pogrešno bilo što DPS nije dala potpredsjednika parlamenta, Živković je kazao da danas o tome možemo govoriti kao o grešci, ali dodaje da je suština ta da opstrukcije kojima pristupa navodna većina od 2020. nemaju kraja.

“I da je potpredsjednik DPS potpredsjednik Skupštine, ništa se bitno ne bi mijenjalo. Oni bi određivali nekog drugog potpredsjednika. Sve ovo o čemu mi govorimo je jedno mrcvarenje kojemu mora doći kraj. Definitivno ja vidim da se nazire taj kraj, i taj kraj će biti formalno protokom tri mjeseca od ovog trenutka kada nije predložen novi mandatar”, navodi on.

Živković ističe da lokalni izbori, prije svega u Podgorici, će ukazati kuda ide Crna Gora.

“Ja sam siguran da je taj put već trasiran, da će pobjeda na podgoričkim izborima biti prvi veliki korak. Drugi veliki korak i konačna pobjeda će biti na državnim izborima koji će uslijediti nakon toga. Dakle svi moramo da izdržimo ovu agoniju u kojoj se nalazimo, koju su nam priredili političke stranke koje su sklopile tu većinu 30. avgusta 2020. i definitivno tome dolazi kraj”, zaključuje Živković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve