Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Zenović: Dijalogom do dogovora između Crne Gore i Hrvatske

Zenović je kazao da postoji optimizam da Crna Gora u mandatu ove Vlade dođe do interne spremnosti za evropske integracije

Glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom Unijom Predrag Zenović kazao je da vjeruje da će dijalog biti rješenje trenutnih nesuglasica koje postoje između Crne Gore i Hrvatske.

“Uvjeren sam kako u dobronamjernost ministra odbrane Crne Gore Dragana Krapovića, ove Vlade, tako i u podršku koju Hrvatska pruža Crnoj Gori na evropskom putu”, kazao je Zenović tokom gostovanja u Dnevniku TVCG.

Naglasio je da je siguran da postoji opravdano uvjerenje da Crna Gora zaista jeste lider evropskih integracija.

“Crna Gora pregovara sa Evropskom unijom u jednom formatu koji je nasloženiji u istoriji evropskih integracija, i u takvim okvirima je lider”, kazao je Zenović.

Zenović je kazao da postoji optimizam da Crna Gora u mandatu ove Vlade dođe do interne spremnosti za evropske integracije.

“Postoje određeni problemi koji su bili u jednoj političkoj konstituciji Crne Gore u prethodnom periodu, ali upravo su se rješavanjem institucionalne krize važnim imenovanjima u pravosuđu i političkom dinamikom koja postoji između Vlade i Skupštine, sve su se ti problemi riješili i postoji optimizam da Crna Gora ovom dinamikom, u mandatu ove Vlade, može doći do interne spremnosti za integracije”, poručio je Zenović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve