Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Zenović: Stvaramo Budvu po mjeri čovjeka

Zenović je naglasio da nova vlast u Budvi mora da stabilizuje institucije i ponovo uspostavi mehanizme ekonomskog rasta i socijalne sigurnosti koji će donijeti bolju budućnost za sve građane

Stvorićemo od Budve uspješan, evropski, zeleni i kreativni grad koji se ubrzano privredno razvija i pruža socijalnu sigurnost svojim građanima“, poručio je Predrag Zenović na predstavljanu programa i izborne liste „Evropa sad – Budva ima šansu“.

U sali Akademije znanja u Budvi, u prisustvu premijera i predsjednika Pokreta Evropa sad Milojka Spajića, Zenović je naglasio da nova vlast u Budvi mora da stabilizuje institucije i ponovo uspostavi mehanizme ekonomskog rasta i socijalne sigurnosti koji će donijeti bolju budućnost za sve građane.

“Program koji smo simbolično nazvali „12 budvanskih zvijezda“ preporodiće Budvu i od nje stvoriti grad po mjeri čovjeka, grad jednakih šansi za sve gradjane, grad prosperiteta i ubrzanog privrednog rasta“, istakao je Zenovic.

On se u svom izlaganju dotakao najvažnijih tačaka razvojnog programa u kome kljucna mjesta zauzimaju pitanja zaobilaznice, parkinga, zdravstva, ali i nedostatka parkova i zelenih površina i kulturne scene.

“Želimo da se Budva gradi, ali po mjeri i u interesu ljudi koji u njoj žive, a ne u interesu bilo kog investitora“, zaključio je Zenović.

Premijer i predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić istakao je da je Pokret Evropa sad riješen da se suoči sa svim preprekama koje Budvu spriječavaju da ponovo postane ono što je uvijek bila – grad šansi i grad prosperiteta.

“Baš onako kako smo cijelu Crnu Goru preporodili, namjera nam je da preporodimo Budvu i da ovom gradu obezbjedimo ekonomski razvoj i viši životni standard, bolje zdravstvo, školstvo i socijalnu zaštitu za gradjane koji u njemu zive“, rekao je Spajić.

On je istakao da je nova Vlada Crne Gore donijela stabilnost i institucionalnu funkcionalnost koja je jedini siguran put za članstvo u Evropskoj uniji.

“Ono što posebno želim da naglasim jeste bezbjednost i vladavina prava. Nema razvijene države bez vladavine prava. Nema evropske Crne Gore bez profesionalne policije i nezavisnog tuzilastva i sudstva. Moj kabinet pruža punu podršku sudstvu i tužilaštvu u borbi protiv kriminala i korupcije“, poručio je Spajić.

On je pozvao sve građane Budve da daju šansu timu koji predvodi Predrag Zenović i glasaju za listu pod brojem 4. „Evropa sad – Budva ima šansu“.

Na konvenciji su govorili i Nađa Laković, kandidatkinja za odbornicu, poslanica i koordinatorka PES Budva, Ilija Gligović, predstavnik Nove Bude, Jovan Milić iz „Mladih Evrope“ i kandidat za odbornika, Saša Mujović, član predsjedništva PES i ministar energetike i rudarstva i Maida Gorčević, član predsjedništva PES i ministarka evropskih poslova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COG-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA GERILA
11.05.2024-08:40 08:40

Očekuje se Vanja (ne)milosrdna da nas ubijedi kako ovo nije zloupotreba funkcionerskih moći u političkoj šredizbornoj kampanji. Pretpostavlja se da su ministri i premijer na predizborne skupove došli svojim kolima bez službenih gorila i o svom brašnjeniku.