Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Zeković poručuje Bulajiću: Ukoliko vas partijske naredbe sprječavaju da radite u skladu sa Ustavom, podnesite ostavku

Socijaldemokratska partija poziva potpredsjednika Skupštine Crne Gore Strahinju Bulajića da prekine da blokira rad Skupštine kršeći Ustav i poslovnik, ili da ukoliko ga partijske obaveze onemogućavaju da radi zakonito, da podnese ostavku, saopštio je Bojan Zeković, potpredsjednik SDP-a

Socijaldemokratska partija poziva potpredsjednika Skupštine Crne Gore Strahinju Bulajića da prekine da blokira rad Skupštine kršeći Ustav i poslovnik, ili da ukoliko ga partijske obaveze onemogućavaju da radi zakonito, da podnese ostavku, saopštio je Bojan Zeković, potpredsjednik SDP-a.

“Iako ga Ustav i Poslovnik obavezuju da zakaže sjednicu Skupštine potpredsjednik Bulajić onemogućava poslanicima da pitaju premijera i ministra o neaktivnosti Vlade u vremenu izražene ekonomske i socijalne krize. Imamo enorman rast cijena energenata, rast cijena svih životnih namirnica, štrajk poljoprivrednika, Vlada služi samo za potrebe ministara, a potpredsjednik Skupštine onemogućava instituciju kojom rukovodi da vrši svoju ustavnu funkciju”; kaže Zeković.

Kako dodaje, Poslovnik u članu 187 obavezuje Bulajića da zakaže posebnu sjednicu Skupštine sa dnevnim redom Premijerski sat i poslanička pitanja.

“I prošle godine su, u skladu sa Polsovnikom 25.03.2021. i 28.04.2021. održane sjednice sa ovim dnevnim redom. Poslanici su onemogućeni da vrše ne samo kontrolnu, već i zakonodavnu funkciju. Niz zakona koji su u skupštinskoj proceduri ne mogu biti razmatrani, usljed činjenice da g. Bulajić blokira rad Skupštine, zbog čega trpe građani. Crna Gora je jedina država koja nije donijela niti jednu antikriznu mjeru i na taj način pomogla svojim građanima i privredi.

Uprkos svemu navedenom g. Bulajić odbija da zakaže sjednicu Skupštine kršeći Ustav Crne Gore i Poslovnik Skupštine Crne Gore.

Pred g. Bulajićem stoji dilema, da li će raditi „sve što odluči DF“, kako je najavio Andrija Mandić, ili će raditi u skladu sa Ustavom i Poslovnikom. Ukoliko Vas partijske naredbe sprječavaju da radite u skladu sa Ustavom, podnesite ostavku i oslobodite ključnu instituciju partijskih okova”, zaključuje Zeković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve