Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujović: SDP je jedina suverenistička opcija za buduću evropsku Vladu, niti jedna opcija ne želi u koaliciju DPS-om

Vujović je istakao kako bi se u nedjelju moglo desiti da mnogi glasovi suverenističke i građanske Crne Gore budu bačeni

Generalni sekretar SDP Ivan Vujović i potpredsjednik partije Bojan Zeković održali su danas konferenciju za medije u kojoj su se osvrnuli na aktuelna politička dešavanja, te istakli kako je SDP jedina suverenistička opcija koja je u stanju biti dio buduće vlasti i garantovati njenu stabilnost.

Vujović je istakao kako bi se u nedjelju moglo desiti da mnogi glasovi suverenističke i građanske Crne Gore budu bačeni.

„Građani Crne Gore moraju biti svjesni da u nedjelju zaokružuju ne partije, već buduću vlast. Zato neka paze da im glas ne propadne, a on može propasti ako glasaju za partije koje nažalost neće proći cenzus ili za partije s kojima poslije niko neće u Vladu. SDP je jedina suverenistička opcija koja, uz već iskazanu međunarodnu podršku, ima mogućnost da bude dio vlasti i garantovati evropski put i stabilnost Crne Gore. Nađite jednu opciju koja bi išla s DPS-om? Ko će ići s URA? Pa neće poslije izbora ni ovi koji su sad s njima u koaliciji”, kazao je Vujović.

Zeković: Bila bi katastrofa za Crnu Goru da u budućoj Vladi ne bude ni jedna partija koja je garant njenog suvereniteta i građanskog identiteta

Bojan Zeković osvrnuo se na aktuelno, kako kaže vanredno političko stanje i upitao: “kome uopšte vjerovati od te moguće većine?”

“Abazović govori da Bečić prikriva ubice Duška Jovanovića. Bečić da je Abazović uzeo 21 milion od kriminalaca. PES kaže da Abazović švercuje duvan i da Abazović i bivši DF žele uhapsiti Spajića, a oni za njega govore da je dio međunarodnih prevaranata kriptovalutama. Najgore od svega je što je moguće da svi govore istinu“, rekao je Zeković, te istakao kako je u posljednje tri godine Crna Gora doživjela i vidjela svašta, ali ovakvo silovanje i zloupotrebu institucija države nijesmo mogli ni zamisliti.

Ponovio je i jučerašnju izjavu europarlamentarke Biljane Borzan koja je, u podršci SDP-u, dodala i da je Crna Gora na prekretnici i da je nažalost država koja umjesto da se približava Evropskoj uniji, u ovom trenutku ide unazad.

Upozorio je na očiglednu zloupotrebu institucija države za potrebe kampanje.

„Savjet za nacionalnu bezbjednost nije sazivan nakon ubistava na Cetinju, nije ni kad je uhapšen direktor UPC Rade Milošević i predsjednik Opštine Budva Milo Božović, kad su smijenjeni direktori UP i ANB, ali jeste zbog pisma nekog korejskog hoštaplera pet dana prije izbora. To je igra u kojoj dobijaju svi uključeni akteri – i oni prozvani i oni koji sad glume da su žrtve. Jedino ko gubi je Crna Gora jer joj institucije rasturaju za 200 glasova“, rekao je Zeković te dodao kako je građanima ovo upozorenje, ali i opomena – uvijek može gore, uvijek možemo još niže pasti.

Zeković je takođe posebno pozvao bivše i trenutne glasače DPS da podrže SDP jer je to jedina stranka koja može biti dio buduće vlasti, a da posvećeno i pošteno radi za našu kuću.

„Bila bi katastrofa za Crnu Goru da u budućoj Vladi ne bude ni jedna partija koja je garant njenog suvereniteta i građanskog identiteta. Naših pet poslanika može biti veći garant stabilnosti Crne Gore nego nečijih 20. Zato pozivam sve one koji su nekad glasali za DPS i one koji trenutno glasaju za DPS. Crna Gora nam je svima na prvom mjestu. Pred vama su u nedjelju samo dva izbora – ili nastavak haosa – ili biranje partije koja je garant stabilnosti Crne Gore. SDP je jedina partija koja garantuje stabilnost buduće vlasti. Ne bacajte glas na one koji ne mogu biti dio vlasti ili neće preći cenzus. Već glasajte za partiju koja će u budućoj vlasti, kakva god ona bila, do kraja braniti vrijednosti građanske, sekularne i nezavisne Crne Gore“, zaključio je Zeković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
08.06.2023-14:06 14:06

PODLO, PODLAČKI, NAJPODLAČIJE! Ovo može samo SDP, BUJA ĐURAŠKOVIĆA! Sodijal-demokratska partija CG nije garant suvereniteta i građanskog identiteta CRNE GORE! SDP je izdala Crnu Goru u najkritičnijim momentima za njen napredak u političkom, društvenom i privrednom životu. U Kotoru, Tivtu, Ulcinju, i što je najgore CETINJU izdali su CRNOGORCE I CRNOGORKE, i udružili se u koaliciju sa osvjedočenim kriminialcima, trovačima i neprijateljima CRNOGORACA I CRNOGORKI, osvjedočenim neprijateljima čovječnosti koje objedunjuje SRPSKA OKUPATORSKA CRKVA! SDP- ovci, NE RAČUNAJTE MNOGO NA GLASOVE CRNOGORKI I CRNOGORACA! MOŽDA ĆE VAM NEŠTO GLASOVA UDIJELITI SRPSKA OKUPATORSKA CRKVA, KAO PREDANOM SAVEZNIKU! SDP nije ni po čemu… Pročitaj više »