Četvrtak, 9 Maja, 2024
Rubrika:

Vuksanović-Stanković izabrana za predsjednicu SDP: Kompromis u politici mora da postoji

Vuksanović Stanković jedini je predloženi kandidat za lidera te stranke, a na toj poziciji će zamijeniti Ranka Krivokapića koji napušta čelo stranke nakon 18 godina. Na današnjem kongresu će biti izabrano novo rukovodstvo, novi saziv Glavnog i Nadzornog odbora i Statutarne komisije

Draginja Vuksanović Stanković izabrana je za predsjednicu Socijaldemokratske partije na današnjem redovnom devetom Kongresu. Vuksanović Stanković poručila je na svečanom dijelu današnjeg Kongresa Socijaldemokratske partije, da nikad neće prihvatiti da egoizam i politička mržnja budu jači od solidarnosti. Ona je poručila da kompromis u politici mora da postoji i da se razlike moraju prevladati.

“Oni koji su drugačiji ili drugačije misle, nisu naši neprijatelji, čak nisu ni naši protivnici; oni su jednostavno naši neistomišljenici. Moramo otvoreno da razgovaramo i nađemo mjeru kompromisa, jer je to zajednička odgovornost za sreću svih građana i građanki Crne Gore.Lako je mrzjeti.Još je lakše kada ta mržnja ima svoje opravdanje. Teško je voljeti, a još je teže kada ljubav nema opravdanje. Ali to je upravo ono što od Vas danas tražim. Tražim ovaj kompromis. No, svaki kompromis ima svoju granicu, a granica su naši principi bez kojih kompromis nema smisla. Stoga, jedina granica koju nikada neću preći u traganju za kompromisom jeste da taj kompromis bude na štetu ljubavi i solidarnosti. Na štetu naše Crne Gore”, kazala je Vuksanović Stanković na današnjem devetom redovnom Kongresu SDP-a koji se održava na Cetinju.

Vuksanović Stanković jedini je predloženi kandidat za lidera te stranke, a na toj poziciji će zamijeniti Ranka Krivokapića koji napušta čelo stranke nakon 18 godina. Na današnjem kongresu će biti izabrano novo rukovodstvo, novi saziv Glavnog i Nadzornog odbora i Statutarne komisije.

Sa kongresa SDP-a (Foto: Twitter/@Mirko Stanić)

Današnjem svečanom dijelu Kongresa prisustvovali su predstavnici svih crnogorskih političkih stranaka osim DF-a i Demokrata. Kako su nam kazali iz SDP-a, predstavnici SD-a nijesu bili ni pozvani.

Kako je poručila Vuksanović Stanković, želi da vrati prirodni osjećaj solidanosti svim ljudima dobre volje, i tu je “ne zanima niti nacija, niti vjera, niti partijska ili bilo koja druga pripadnost koju predstavljaju retrogradne snage, i svi oni koji ostvaruju ličnu korist na štetu većine građana Crne Gore”

“Biću neskromna ako kažem da je danas veliki dan za našu partiju. Ne zato što ću nadam se Vašim glasovima biti izabrana za Predsjednicu, već zato što smo danas demonstrirali demokratske kapacitete naše partije. Pokazali smo, i dokazali, i to ne prvi put, da smo rijetka partija koja poznaje demokratske principe; partija u kojoj se promjena rukovodstva dešava kao sasvim normalna stvar, na način na koji želimo da se mijenjaju stvari u Crnoj Gori. Pokazali smo i dokazali da vjera i nada mora da postoje, a ispred njih jedino može biti ljubav prema našoj Crnoj Gori. I to će biti naš zadatak u godinama koje dolaze. Mi želimo drugačiju Crnu Goru”, poručila je Vuksanović Stanković.

Ona je kazal da želi da je razumije običan građanin, onaj koji živi od svog rada, skromno, “nažalost teško, posvećen svojoj porodici i našoj Crnoj Gori”.

“Za mene nije važno da li je neko Crnogorac, Srbin, Bošnjak, Musliman, Albanac ili Hrvat. Žašto bi to bilo važno? Važno je da jedina mjera naših podjela bude na dobre i loše ljude. A ja znam da je u Crnoj Gori ogromna većina dobrih ljudi. Želim da moje i naše političko djelovanje posvetimo njima.Tim običnim, poštenim, dobrim ljudima koje ne čujemo dovoljno obhrvani uskim političkim interesima i podjelama”, poručila je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve