Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuksanović Stanković: U suverenističkom bloku nisam bila poželjna, u SDP-u su me sabotirali

Vuksanović Stanković tvrdi da je za pojedine ljude u crnogorskom bloku bila previše ekstremna

U crnogorskom suverinističkom bloku nisam bila poželjna zbog mojih jakih izjava i takozvanih ekstremnih stavova, dok su me u SDP-u zbog sujete sabotirali sa svih strana, kazala je bivša poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković na A plus televiziji.

“Bilo je tu raznih opstrukcija, pizmi i sujeta. Tako sam napustila sam sve poslaničke funkcije i članstvo SDP-a. Smatrala sam da je to moja moralna odluka, a mislim da je narod vidio ko se folira, a ko ne”, dodala je ona.

Vuksanović Stanković tvrdi da je za pojedine ljude u crnogorskom bloku bila previše ekstremna.

“Nisam bila poželjna da politički djelujem, previše su moje izjave bile jake, ali nisam mogla drugačije jer su pojedinci vrijeđali crnogorski suverinitet i integritet”, istakla je ona u emisiji “Tamo i natrag sa Slavkom Mandićem”.

Za, kako kaže, loš rezultat na predsjedničkim izborima krivi samo sebe.

“Preovladali su neki drugi interesi. U mojoj partiji su me potkopavali i sve se radilo na tome da se anesteziram u svakakvom smislu. Pamtim lijepe dane u SDP-u, ali u poslednje vrijeme pojedinci su toliko urušili princip te partije, da to ne priliči ljudima koji su godinama u politici- Želim im svaku sreću u radu, ali više me ne zanimaju. U svakom slučaju, građani su pokazali na izborima koliko ih SDP zanima”, poručila je Vuksanović Stanković.

Vuksanović Stanković nije sigurna da li će se vratiti u politiku.

“Vidjećemo, zaista ne znam. Ja imam svoj posao koji mnogo volim, pošto edukujem mlade generacije. Čitavu sebe unosim u to i moji studenti to najbolje znaju. Sada na proljeće biće punih 23 godine kako radim na Univerzitetu Crne Gore. U radu sa studentima nema politike. Ne gledam vjersku i nacionalnu pripadnost, bitno je samo znanje”, zaključila je Vuksanović Stanković.

Napadali su me kad sam izjavila da je treći mandat Vesne Medenice neustavan

Vuksanović Stanković je kazala u emisiji da su je brojni napadali kad je izjavila da je treći mandat bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice neustavan.

“Govorili su mi da ne umijem da tumačim pravne norme. Moje kolege koji pravilno tunače ustav i zakon nisu mogli napredovati dok je Medenica bila na funkciji. Napredovali su samo oni koji su slušali nju, a ti koji su kaskali u napredovanju dobili su sudijske funkcije tek kad je Medenica pošla. Izgleda da se kod nas napreduje samo kad imate poklonjene ocjene i kupljene diplome”, dodala je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Stara varoš
07.12.2023-13:46 13:46

Ranja ti je zapaprio.
Ma i sebi za vjek i vjekova.
A ti se Drage silo opet vraćaš da zablistaš!!!
Bez tebe ništa

Saša
07.12.2023-13:54 13:54

Eee bolje ni nam tice pjevale da su je poslušali i podržali prvo njezini pa gnjili sujetnjaci iz DPS-a.
Ovako su svi oburdani.
Eto kakvi smo. I KO JE KRIV?
MI DRUGOVI NAZOVI SUVERENISTI ZA SVOJ ŠPAG.

Tara
07.12.2023-16:49 16:49

Draginja je jako teska zena..na jednu stranu kaze..da se ponekad vise razumije sa cetnicima..no sa crnogorcima..G-Mandic..nije mogao u potpunosti da postavlja pitanja..ona ga je stalno prekidala..sto je bilo neozbiljno..Ja znam da joj je CG u srcu..ali to nije dovoljno..politika je diplomatija..Za Milana Knezevica kaze da je castan covjek..iako je sa Mandicem..jurisao na Parlament..cak i ubistvo G-dina Djukanovica..
Ja licno nju postujem,ali nikad ne bi sklopila politicku partiju sa njom…

Dada
07.12.2023-23:29 23:29

Sjajna Draginja mora biti u politici i borbi čiji žar iz srca nosi za svoju Crnu Goru.

Vido
07.12.2023-23:49 23:49

Genijalko,čekaju te pravi i pošteni Crnogorci.