Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuksanović-Stanković: Da je Draža živ bio bi na čelu DF-a

Ne bih podizala spomenik Lavrovu, ali bih poslaniku Milatoviću iz DF-a, to je prava slika Fronta da evropske političare treba voziti u vagone Sibira, a Volodimira Zelenskog strpati u čečenske zatvore

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković je na današnjoj sjednici skupštine kazala da bi Draža Mihailović bio na čelu DF-a da je živ.

“Ne bih podizala spomenik Lavrovu, ali bih poslaniku Milatoviću iz DF-a, to je prava slika Fronta da evropske političare treba voziti u vagone Sibira, a Volodimira Zelenskog strpati u čečenske zatvore”, navela je ona.

Istakla je da niko ovdje nema podanički odnos.

“Ko ga ima neka se sam prepozna, ko su mentori iz Beograda sam neka se prepozna. Ovo nije rezolucija protiv Rusije i naroda i istorijskih, kulturnih vrijednosti ruske civilizacije, ili kojom se podržava spaljivanje ruskih knjiga, već dokument o osudi agresije nad Ukrajinom”, kazala je Vuksanović-Stanković.

U završnoj riječi rekla da je iz većine diskusija zaključila da će rezolucija dobiti veću podršku od broja 41.

“Glasanjem za ovu rezoluciju jasno će se pokazati ko je za evropske, a ko protiv evropskih vrijednosti, ko je na strani agresora a ko na strani žrve. Ovdje su u pitanju civilizacijske vrijednosti”, poručila je Vuksanović-Stanković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve