Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

URA priznala da je finanisirala privedenog za lažne pasoše: Na preporuku zvaničnika jedne zapadnoevropske države pristali smo da ugostimo Simijanovića u Podgorici

Oni u saopštenju tvrde da su na preporuku zvaničnika jedne zapadnoevropske države, pristali da ugoste Simijanovića prošle godine u Podgorici

Nakon objave više tekstova o slučaju Stevana Simijanovića oglasili su se danas iz Građanskog pokreta URA i saopštili da je njihov predsjednik i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović uputio dopis za istragu nadležnim bezbjednosnim službama.

Oni u saopštenju tvrde da su na preporuku zvaničnika jedne zapadnoevropske države, pristali da ugoste Simijanovića prošle godine u Podgorici.

“Sa vizit karti i ostalih legitimacija moglo se zaključiti da se radi o savjetniku u Ambasadi SAD-a pri misiji OEBS-a u Beču. Kao i sa nizom drugih diplomata, obavili smo više razgovora i sa pomenutim Simijanovićem. Neke od njih, rukovodstvo URE je obavilo i na javnim mjestima što dovoljno govori o ozbiljnosti pojedinih medijskih navoda o tobožnjim “tajnim poslovima” koje je pokret URA obavljao sa ovim licem. Dakle, navodi da je Simijanović za našu partiju obavljao neke usluge su netačni i predstavljaju medijske manipulacije svojstvene medijima bliskim bivšem režimu”, naveli su iz GP URA.

Kako ističu, imajući u vidu specifičnost ovog slučaja danas će iz kabineta Abazovića biti upućeni dopisi prema civilnim i vojnim bezbjednosnim službama, Upravi policije i Tužilaštvu, kako bi se prikupile sve relevatne informacije i čitav ovaj slučaj razriješio do kraja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
11.02.2021-16:56 16:56

URA je veće zlo od SPC

Milano
11.02.2021-18:41 18:41

Lako cemo za Simijanovica, no ko ce razrijesiti predstavnike strane obavjestajne sluzbe u Vladi Crne Gore?