Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

ŠUBARA PONOVO U AKCIJI: Nakon srednjeg prsta, sad bi da mijenja tekst himne

Ovakav (namjerni) ispad neočetničkog provokatora iz škole profesionalnog srpstva Andrije Mandića i ne treba da čudi, jer je Kovačević još ranije dokazao da ne poštuje Crnu Goru i da se na nesojski način odnosi prema državnim simbolima, posebno crnogorskoj himni

Neočetnički provokator, jedan od najboljih pulena škole profesionalnog srpstva Andrije Mandića,  Marko Kovačević – Šubara, inače predsjednik Opštine Nikšić, ponovo je aktiviran od svojih nalogodavaca iz srpske BIA-e na provokatorskom zadatku. Na meti je ponovo crnogorska himna kojoj je prije nekoliko mjeseci pokazao srednji prst.

On je juče kazao da poštuje simbole Crne Gore u skladu sa zakonom i da sa njima nema nikakav problem, osim onog koji se tiče himne i dijela teksta koji je, kako je istakao, ”napisao ratni zločinac i činovnik NDH Sekula Drljević”.

“Mnogo se ovdje maše antifašizmom, ali se ovaj dio priče ne problematizuje, kada imamo činjenicu da se u simbolu države nalaze stihovi čovjeka koji je oličenje fašizma”, rekao je Kovačević na jednoj od propagandnih ispostava srpske BIA-e, kodnog naziva Adrija TV.

On smatra da bi trebalo da se razmisli o promjeni ovog dijela teksta himne.

“Mislim da bi u nekom narednom periodu trebalo razmisliti o tome da se tekst himne promijeni. On nije čak ni dio ustavnih promjena, već zakonskih, tako da to ne iziskuje nikakvu promjenu Ustava, već zakona”, kazao je predsjednik nikšićke opštine.

Ovakav (namjerni) ispad neočetničkog provokatora iz škole profesionalnog srpstva Andrije Mandića i ne treba da čudi, jer je Kovačević još ranije dokazao da ne poštuje Crnu Goru i da se na nesojski način odnosi prema državnim simbolima, posebno crnogorskoj himni.

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću odbacilo je prije nekoliko dana krivičnu prijavu protiv neočetničkog provokatora, predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića – Šubare zbog krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore, jer ”nijesu utvrđeni elementi da je počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret”.

Podsjetimo, četnički provokator Kovačević je početkom jula prisustvovao obilježavanju 13. godina nikšićkog Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobama sa invaliditetom gdje je tokom intoniranja himne jasno pokazao srednji prst.

Međutim, kako je Portal Aktuelno pisao pozivajući se na izvore bliske kačavendističkoj struji svetosavske sekte (SS), pozante pod akronimom SPC, postoji mogućnost da je Kovačević ustvari koristio kriptovani, odnosno znakovni jezik kojim je ispoljavao ljubavni zanos usmjeren ka njegovim duhovnim vođama Jovanu Joanikiju Mićoviću i hodajućem svecu SS Vasiliju Kačavendi.

Ovo Kovačeviću nije prvi put da pravi slične incidente, jer je ranije znao da sjedi tokom intoniranja himne, ali i da negira genocid u Srebrenici, što su sve djela za koja su određene kazne prema Krivičnom zakoniku. O njegovim provokatorskim akcijama i načinu na koji se ponižava pred nosiocima velikospske ideološke struje možete čitati na OVOM LINKU.

Što se neočetničkog provokatara Kovačevića tiče, on je ipak, samo još jedna u nizu žrtava kulturnog genocida nad Crnogorcima.

Podsjećamo, grupa svetosavski nastrojenih građana Nikšića, kako su predstavljeni na društvenim mrežama, organizovala je 9. jula šetnju podrške Kovačeviću.

Kako smo već pisali, s obzirom na činjenicu da su poziv po mrežama dijelili aktivisti i osobe bliske Crkvi Srbije u Nikšiću, može se protumačiti da je ovo bila svojevrsna litija za srednji prst Marka Kovačevića.

Ako uzmemo u obzir da srednji prst simbolično predstavlja muški polni organ, odnosno kako se u drevnim kultovima nazivao – FALUS, čini se da su pripadnici svetosavske sekte, podrškom Šubari, željeli da inkorporiraju i taj element idolopokloništva u svoj parapolitički kult.

Uostalom, to je i očekivano za takozvanu SPC s obzirom da je jedan od najvećih njihovih duhovnika Vasilije Kačavenda, čiji je idolopoklonički odnos prema falusu dobro poznat regionalnoj javnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

12 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
07.12.2023-08:55 08:55

Slusaj Kovacevicu Marko zvani BALEGA od balege,docdji na Cetinje da me povuces da upalim,oslabio mi je “akumulator”imam svu opremu,tvoj zadatak je da POVUCES,a imas toga zivota pa sitan VUCI magarce posrbljeni.

RIR
07.12.2023-08:58 08:58

…svi kadrovi DF su kao ovaj olos i onaj iz Budve -to je ta matrica ljudi bez srama ,morala i stida…zastiđe su u državi u kojoj žive .Nemaju obrazovanje a služe bolesnim umovima za izvršenje najogavnih nauma …!

Rovca
07.12.2023-09:34 09:34

Mi rovački nišićani se slažemo s Markom.Zato smoga i glasali.Listom.On izdade komandu tenam dovedoše put do Kapetanovog jezera. Tu mu dadosmo jos jedan + . Isto vazi za himnu,zastavu i jezik.

Mitar V.
07.12.2023-13:34 13:34
Reply to  Rovca

Jeste li se ti i ovaj carapan dogovarali da mijenjate himnu Kosova tj. ‘srca srbije, ‘ nego vam je tamo usko ne znam kako cete uci bez dozvoje .

Tara
07.12.2023-15:22 15:22
Reply to  Rovca

Ovaj naci cetnicki srbijanski nacista-misli da moze da radi sto je njemu milo…Oni ne shvacaju..da je ovo drzava CG crnogoraca..a ne fasista..crkve serbije…Gubi se..fukaro cetnicka..!

Piki 81
07.12.2023-09:55 09:55

A gde je Tara? Da se nije uspavala? Nešto mi malo pljuvača na ovakvu temu……

Donji kraj
07.12.2023-11:12 11:12

Cetinje @ Nijesi ti pravi cetinjanin .Godine ti daju da si možda talijan i da imas fratella u Italiji. Ali nećeš da priznas a ,kad bi prizna nebi mrzijo nas crnogorske srbe . Adijo!

Nikola
07.12.2023-11:30 11:30

Osilila svinja podrškom i zaštitom tužilaštva i sudstva u Nikšiću

dpero
07.12.2023-11:35 11:35

Uloicaru iz okoline NK , ti i trvoji sponzori krimionalci iz BG mSPC I Daka necete uspjeti u CG! MRS olosu!

Mira
07.12.2023-11:53 11:53

Zalosnog zivota ovog momka.Cime se bavi u najljepsim godinama zivota.To govori samo o zatucanosti.

Tara
07.12.2023-15:20 15:20

On ne moze da mijenja Ustav drzave CG…on je obicni cetnik-fasista crkve Serbije…Niksicani na noge!!

Блажо Нови
13.01.2024-17:26 17:26

Не само да ће бит промијењена химна, нег и држава – хтјели не хтјели биће овдје Велика Србија.

Могу да ти пуше, Маркане (ц).