Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP zahtijeva od Sekulovića da smijeni ljude zadužene za ažuriranje biračkog spiska

Pod hitno u svim opštinama da se smijene ljudi, koji su bili zaduženi za ažuriranje biračkog spiska, poručuju iz SNP-a

Socijalistička narodna partija zahtijeva od aktuelnog ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da u svim opštinama smijeni ljude koji su bili zaduženi za ažuriranje biračkog spiska.

Socijalistička narodna partija je, kako navode, svjesna da je birački spisak služio bivšem režimu isključivo za manipulacije i za prekrajanje izborne volje građana.

“U tom pravcu je DPS režim, skupa sa svojim političkim satelitima, samo njima znanim metodama, upisivao i ispisivao, vršio nezakonite premještaje sa jednog na drugo biračko mjesto, stvarao fantom birače, uz tragičnu situaciju da su i umrli mogli da glasaju, ukoliko je taj glas bio namijenjen DPS-u i njihovim antidržavnim i nezakonitim izbornim radnjama”, saopšteno je iz ove partije.

Imajući u vidu da su takve radnje bile u isključivoj nadležnosti MUP-a Crne Gore, kao i da su u crnogorskim gradovima za iste bili zaduženi ljudi “koje je teren u potpunosti prepoznao“, SNP zahtijeva od aktuelnog ministra da se pod hitno, u svim opštinama smijene ljudi, koji su bili zaduženi za ažuriranje biračkog spiska, te da se utvrdi njihova eventualna odgovornost, za očigledne i nesporne zloupotrebe.

“Put u Evropsku uniju i demokratsko društvo zahtijeva stvaranje pretpostavki za zakonito iskazivanje izborne volje birača, i SNP će u tom pravcu insistirati na korjenitim kadrovskim reformama”, ističu u SNP-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
SRBO
03.02.2021-10:22 10:22

Podjite na NISKI burek u SRBIJU Nacionalisti ovo je CRNA GORA !!