Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: Usvojen antivjerski i antidržavni Zakon

Skupština je usvojila antivjerski, antinarodni i antidržavni Zakon o slobodi vjeroispovijesti, poručuju je iz SNP-a i dodaju da je Skupština Crne Gore doživjela najveći poraz i poniženje u svojoj istoriji

Skupština je usvojila antivjerski, antinarodni i antidržavni Zakon o slobodi vjeroispovijesti, poručuju je iz SNP-a i dodaju da je Skupština Crne Gore doživjela najveći poraz i poniženje u svojoj istoriji.

foto SNP

Kažu da je Skupština sinoć bila opkoljena stotinama policajaca, uprkos protivljenju hiljada građana, molbama velikodostojnika i sveštenstva Mitropolije crnogorsko-primorske i vjernog naroda, opozicionih partija i NVO sektora.

„Ovaj zakon je donijet protiv pravoslavne većine u našoj zemlji, jer se zna da Mitropolija i ostale eparhije SPC imaju najviše vjernika u Crnoj Gori“, poručuju iz SNP-a.

Kažu da su upozoravali mjesecima unazad čelnike vlasti da ne znaju što čine i da će još jednom podijeliti i zavaditi braću, prijatelje i kumove, a sve, kako navode u SNP-u, zarad interesa predsjednika DPS-a i njegovih poslušnika.

„Specijalno opremljeni policajci, dovedeni samo za tu svrhu, napali su i protivzakonito uhapsili naše opozicione kolege, poslanike Demokratskog fronta. I nije im bio dovoljan haos koji su napravili u Skupštini, već su dozvolili policajcima da udare na pravoslavnu braću, da ih hapse i prebijaju“, poručuju iz SNP-a.

Socijalistička narodna partija, kako poručuju, najoštrije je osudila i kako navode, kukavički napad na vladiku Metodija i vjernike.

„Ali i hapšenje naših opozicionih kolega, poslanika Demokratskog fronta, čiji se lideri još uvijek nalaze u Centru bezbjednosti, i poziva diktatorski režim da ih što prije pusti na slobodu. U znak solidarnosti sa opozicionim kolegama, koje se nalaze u pritvoru i zbog svega rečenog o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti“, poručuju is SNP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve