Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP ukazuje: Posječeni borovi u dvorištu škole u Spužu

Socijalistička narodna partija Crne Gore zahtijeva od uprave OŠ "Njegoš" da u najskorijem roku položi račun javnosti zbog učinjenog nedjela

Iako smo mislili da se ekocid koji se desio prošle godine u dvorištu barske Gimnazije, kada su posječeni decenijama stari čempresi, više nigdje neće ponoviti, to se, ipak, desilo i to u dvorištu Osnovne škole “Njegoš” u Spužu, ističu u SNP.

SNP

Kako napominju u saopštenju, juče su u dvorištu osnovne škole u Spužu posječeni borovi koji su dugo krasili taj prostor.

“Posječeni su bez ikakve najave i objašnjenja od nadležnih, a navodno zbog namjere da se na tom mjestu gradi parking. Poznato je da roditelji dolaze automobilima za djecu i da se iz tog razloga ispred škole stvaraju gužve, ali to nikako ne smije biti opravdanje za sječu borova. U državi koja sebe naziva ekološkom, ovakvi primjeri bahatosti i neodgovornosti prema životnoj sredini su apsolutno nedopustivi. Međutim, kada se zna koliko nadležni ne brinu o njoj i koliko je olako shvataju, ne možemo se više ničemu čuditi”, ističe analitičarka u Medijskom centru SNP CG Marija Radinović.

Socijalistička narodna partija Crne Gore zahtijeva od uprave OŠ “Njegoš” da u najskorijem roku položi račun javnosti zbog učinjenog nedjela, a Ministarstvo prosvjete da odgovori na pitanje da li su bili upoznati sa ovim planom i da li su ga odobrili.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve