Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

SNP: Popis stanovništva se mora održati ove godine

Iz SNP-a su pozvali premijera da u skladu sa svojim zakonskim obavezama, omogući održavanje popisa ove godine

Socijalistička narodna partija Crne Gore ima jasan i nedvosmislen stav da se popis stanovništva treba i mora održati ove godine.

“Uostalom, na to nas obavezuju i zakoni ove države. Podsjećamo i na riječi ministra Spajića da su u tom pravcu obezbijeđena i novčana sredstva te da ne postoji nijedan valjani razlog za njegovo odlaganje”, navode iz SNP-a.

Oni navode da je ono što svakako zabrinjava jeste činjenica da ni mnogi, izuzetno važni zakonski akti, kao što su Zakon o porijeklu imovine, Zakon o lustraciji, čišćenje biračkog spiska od fantom birača i još mnogo toga još uvijek čekaju na usvajanje i primjenu, iako to predstavlja javno obećanje građanima i nešto što javnost itekako očekuje.

“Takođe, nepoznanice u vezi sa potpisivanjem Temeljnog ugovora sa SPC dodatno nas uvjeravaju da ovakav način vršenja vlasti nije u skladu sa očekivanjima građana i birača koji su 30. avgusta prošle godine glasali za demokratiju i toliko neophodne promjene, i samim tim nema ni podršku naše partije”, dodaju iz SNP-a.

Iz ove stranke su pozvali premijera da u skladu sa svojim zakonskim obavezama, omogući održavanje popisa ove godine, jer jednostavno drugog izbora i načina nema.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve