Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: Osuđujemo govor mržnje

Iz SNP-a kažu da je podjele usvajanjem Zakona o slobodi vjeroispovjesti stvorio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović

Socijalistička narodna partija Crne Gore najoštrije osuđuje govor mržnje, podjela, koji se, kako su naveli, mogao sinoć čuti na sjednici DPS-a u Tivtu.

SNP

“Od usvajanja nakaradnog i antiustavnog zakona iz usta naših crkvenih velikodostojnika mogu se samo čuti riječi ljubavi, poziva na bratsku slogu i zajedništvo. Niti jednim svojim gestom ili potezom niko od stotinu hiljada građana Crne Gore nije pokazao namjeru da putem nasilja bilo šta rješava. Šta više, u tišini i miru pokazali smo želju da stanemo iza naših svetinja, jer je to jedino što nam je ostalo da branimo u ovoj državi”, navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a kažu da je podjele usvajanjem Zakona o slobodi vjeroispovjesti stvorio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

“Socijalistička narodna partija, skupa sa vjerujućim narodom i sveštenstvom naše Mitropolije i Srpske pravoslavne crkve nastavlja svoju mirnu, demokratsku borbu za očuvanje Ustava svoje zemlje, i u tom pravcu niti jedan tvoj govor ili obraćanje ne ostavljaju ama baš nikakvog traga. Mi i danas pozivamo samo na ljubav, mir, toleranciju i zajedništvo! Mir nema cijenu! Svetinje ćemo odbraniti. Građani neka sami prosude ko je lud: oni koji pozivaju na slogu i ljubav, ili oni koji žive od podjela i na podjelama”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve