Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP o godišnjici potpisivanja Temeljnog ugovora: Dan ispisan u istoriji kao dan borbe za vjeru i slobodu

Kako su istakli, svjesni da će nakon ispunjenog obećanja koje smo dali građanima Crne Gore 43. Vlada izgubiti povjerenje u Skupštini Crne Gore, svjesni i toga da nam mnogi nijesu vjerovali, potpisali smo Temeljni ugovor sa SPC i na taj način Crkvi dali legitimitet i vjekovni kontinuitet koji je stvorio Crnu Goru

Godinu dana je od potpisivanja Temeljnog ugovora i onoga što je Socijalistička narodna partija ispunila ulaskom u 43. Vladu. Godinu dana je od postavljanja kamena temeljca u odnosima između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve, u koji je utkana sva borba ovog naroda za vjeru, na koju smo ponosni, saopšteno je iz te partije.

Kako su istakli, svjesni da će nakon ispunjenog obećanja koje smo dali građanima Crne Gore 43. Vlada izgubiti povjerenje u Skupštini Crne Gore, svjesni i toga da nam mnogi nijesu vjerovali, potpisali smo Temeljni ugovor sa SPC i na taj način Crkvi dali legitimitet i vjekovni kontinuitet koji je stvorio Crnu Goru.

“Više od godinu dana borbe naroda za vjeru, dostojanstvena borba iskazana veličanstvenim litijama koje su našu zemlju i narod približili nebeskom svodu ponosnih i doslednih, koje su naš narod i naciju uzdigle u očima svih naroda i nacija na svijetu – kako se dostojanstveno boriti za svoju vjeru”, poručuju iz SNP-a.

Ključnom ulogom u 43. Vladi svim vjerskim zajednicama dali smo potpuno identična prava. Ponosni smo i srećni što smo u tome uspjeli. Na ovaj način poslali smo poruku mira i tolerancije i izgradili društvo pravde i jednakosti kada su u pitanju vjerske zajednice u našoj državi.

“Ovaj dan treba da bude ispisan u istoriji kao dan borbe za vjeru i slobodu! A mi ćemo uvijek biti ponosni na trajni pečat koji smo ostavili svome narodu! Obećali i ispunili”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Doktor
03.08.2023-20:32 20:32

Okupirali i oteli ste Crnogorske svetinje na kratak period ka RUSI  UKRAJINCIMA nista nije vjecno !!

Sramgodišnjica
04.08.2023-00:40 00:40

AVANZOVIĆ DR KITAN – Narodna junačka pjesma za gusle i diple Umislio Avanzović Kitan da je sada mnogo, mnogo bitan. Na litijama se ulitio tako usran na vlast pohitio. Njemu jadnom ništa nije jasno, kad na kraju shvati, biće kasno, tek tada prozreće svoju bratiju kad mu navuku crnu mantiju. Uzeće mu za nju pravu mjeru a onda će uslast da ga žderu. Što učini sebi crni sine da ti kosti glođu bjesne psine! Kitko, Kitane, nema ti druge, tako skončaju sve bedne sluge. Sa Rumije časna vila kliče urazumi sebe nesrećniče. Ne posluša sa Rumije vilu no izdade Crnu… Pročitaj više »

RIR
04.08.2023-11:28 11:28

…ološ neznavena-još se fali !
BRUKA I SRAMOTA !