Petak, 10 Maja, 2024
Rubrika:

SKUPŠTINA Opozicija i URA izglasali Zakon o unutrašnjim poslovima, DF protiv, a Demokrate udržane

Uoči glasanja o Zakonu o unutrašnjim poslovima, došlo je do polemike između poslanika DF Milana Kneževića i Miloša Konatara

Skupština Crne Gore izglasala je večeras izmjene Zakona o unutrašnjim poslovima, koji je predložila Demokratska partija socijalista. Za Zakon su pored DPS glasali i ostale partije opozicije, SDP, SD, BS, AA i LP, ali i poslanici vladajuće stranke URA.

Protiv zakona bili su 28 poslanika iz vladajućeg DF, dok su Demokrate bile uzdržane.

Izmjenama Zakona, koje je podržala EU, predviđa se depolitizacija izbora i razrješenja direktora policije i eliminisanje direktnog uticaja zakonodavne vlasti na izbor i razrješenje direktora policije koji važeći zakon omogućava. Direktnu politizaciju izbora ranije je usvojila vladajuća većina odnosno DF, Demokrate i URA.

Uoči glasanja o Zakonu o unutrašnjim poslovima, došlo je do polemike između poslanika DF Milana Kneževića i Miloša Konatara.

Skupština je ranije usvojila i Zakon o sportu, kao i da se Ustavnom sudu dostavi inicijativa za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsjednik države Milo Đukanović povrijedio Ustav izjavama uoči dešavanja na Cetinju petog septembra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve