Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Vlado Šola: Trebao sam igrače staviti pod veći pritisak

Selektor Vlado Šola kazao je nakon meča da naša reprezentacija nije imala adekvatan odogovor za ambijent i atmosferu u dvorani, ali ni za večerašnju igru Italije.

Crna Gora je odigrala katastrofalno drugo poluvrijeme protiv Italije u prvoj utakmici baraža za Svjetsko prvenstvo, mada ni u prvih 30 minuta to nije bilo kako smo očekivali prije puta u Konversano.

Neočekivano visok minus od šest golova ne daje puno nade pred revanš u Podgorici, ali svakako da još uvijek nije sve izgubljeno.

Selektor Vlado Šola kazao je nakon meča da naša reprezentacija nije imala adekvatan odogovor za ambijent i atmosferu u dvorani, ali ni za večerašnju igru Italije.

“Mislim da mentalno nijesmo dobro odgovorili na ambijent i atmosferu u dvorani. Igrači su imali teške noge. Upozoravali smo ih, pripremali na to da će igrati duboku zonu, agresivno i jako. Nijesmo imali odgovor na to jer smo se loše kretali u napadu, imali mnogo promašenih zicera i tehničkih grešaka. Oni su u međuvremenu rasli u ovoj atmsoferi, a mi smo imali problem skoro svih 60 minuta”, ističe selektor Crne Gore.

Revanš je već za tri dana u Podgorici i do nedjelje nema mnogo vremena za podizanje forme i ispravljanje grešaka, a pobjeda od sedam razlike je imperativ ako se želi na Svjetsko prvenstvo.

“Situacija je takva kakva jeste. Imamo dva dana vremena da pripremimo odgovor na njihovu igru što mislim da ćemo uspjeti, jer ovo nije ni sjenka onoga što možemo da odigramo. Miloš inače puca penale i čovek je promašio jedan od stotinu i nije u redu da ga odmah maknem. Luka inače puca jako dobro penale, ali evo nije se poklopilo. Mislio sam da stavim Branka, a Branko mi je negdje prije utakmice rekao da ga golman dobro poznaje i onda sam odlučio da stavim Luku kojeg ne poznaje, ali eto nije se proslavio.”

Crna Gora je u drugom poluvremenu, djelovala dezorijentisano, tome svjedoči i podatak od 16 tehničkih grešaka.

“Trebao sam puno više pritiska napraviti na igrače. Izgleda da se sav umor nagomilao u njihovim nogama. Zato što se vidjelo da su noge naših igrača umorne, a da će rival igrati agresivno. U takvoj situaciji teško je probiti takvu zonu. Mislio sam da ćemo ih vratiti dublje u liniju, te da će Branko Vujović i Vuko Borozan lakše doći do pozicija za šut. Međutim, dosta je bilo nedoumica, nesigurnosti u potezima. Problem je bila odbrana, mnogo duela smo izgubili jedan na jedan, a to je način igre koji Italija forsira”, kazao je Šola.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve