Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Pavlović: Spajić potvrdio da je njegov stav o Rezoluciji identičan onom prosrpskih političara i kleronacionalista

''Premijer našao nov način da relativizuje genocid, uvrijedi naše susjede u BiH i još jedanput ponizi Crnu Goru na međunarodnoj sceni''

Profesor na univerzitetu Alberta u Edmontonu, dr Srđa Pavlović kazao je da je premijer Crne Gore Milojko Spajić, govoreći u Skupštini Crne Gore o Rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici, iznova zamutio vodu i potvrdio ranije pretpostavke i kritike o tome da je njegov stav o ovom važnom pitanju identičan onom prosrpskih političara i kleronacionalista.

Povodom predstojećeg glasanja o UN Rezoluciji o Srebrenici, predsjednik Vlade Crne Gore je tokom “premijerskog sata” rekao da će Crna Gora glasati za svaku rezoluciju koja osuđuje genocid (množina!), te da Crna Goda ne žali da stane “na bilo čiju stranu”, i da takođe ne želi da se uključuje u “internu raspravu u BiH”. Premijer je iznova zamutio vodu i potvrdio ranije pretpostavke i kritike o tome da je njegov stav o ovom važnom pitanju identičan stavu prosrpskih političara i kleronacionalista.

Prema njegovim riječima, nesuvislo je nadalje tvrditi i nadati se da predsjednik Vlade intimno ima drugačije mišljenje, ali da je primoran da sada vuče ovakve poteze zato što je pod velikim pritiskom od strane prosrpskih političkih aktera u Crnoj Gori.

”Današnji “premijerski sat” je odagnao sve sumnje i riješio sve nedoumice o tome kojem ideološkom okviru i kojoj političkoj matici pripada predsjednik crnogorske Vlade. Odnos Crne Gore prema zločinu genocida u Srebrenici koji je počinila vojska takozvane Republike Srpske, uz pomoć paravojnih formacija, i značajnu logističku podršku Vojske Srbije, je za predsjednika vlade “interna rasprava” u BiH?!”, dodaje Pavlović.

Istovremeno, kako naglašava, ovakav stav premijera govori mnogo o tome kako on i njegova Vlada vide međunarodne pravne institucije koje su procesuirale neke od odgovornih zločinaca tokom suđenja i Hagu.

”Predsjednik Vlade je našao nov način da relativizuje ovaj genocid, uvrijedi naše susjede u BiH i još jedanput ponizi Crnu Goru na međunarodnoj sceni”, poručio je Pavlović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve