Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

SD: U svrhe političke promocije Abazovića napravljen niz propusta u radu nadležnih organa u slučaju depoa Višeg suda

''Gdje im je propisana oprema za ulazak na lice mjesta krivičnog djela? Ko je dozvolio ulazak novinara na lice mjesta, kako bi odlazeći od ovoga mogli napraviti teatar i ovaj bezbjednosni poraz pokušali okrenuti u svoju korist?''

Današnja posjeta odlazećeg premijera i ministara unutrašnjih poslova i pravde kako bi obišli radove na izvođenju tunela između depoa Višeg suda i zgrade preko puta od strane javnosti izazvala je uglavnom reakcije podsmijeha, tvrde Socijaldemokrate SD.

“Pa ipak, kada sa aspekta struke izanaliziramo ovaj događaj, dolazi se do zaključka da je, u svrhe političke promocije ove trojice propalih političara, napravljen niz propusta i u potpunosti prekršen protokol. Prvo pitanje koje se postavlja jeste ko je dozvolio ulazak neovlašćenih lica na lice mjesta. Da li je to uradio državni tužilac i da li je upoznat o ovome, ako jeste, koji je razlog za ovaj teatar? Da li su na licu mjesta u toku tužilačko-policijske radnje, a trebalo bi da budu?”, kažu u SD-u.

Dalje se, dodaju, postavlja pitanje da li je od Abazovića, Adžića i Kovača izuzet uzorak DNK radi daljij analiza?

“Gdje im je propisana oprema za ulazak na lice mjesta krivičnog djela? Ko je dozvolio ulazak novinara na lice mjesta, kako bi odlazeći od ovoga mogli napraviti teatar i ovaj bezbjednosni poraz pokušali okrenuti u svoju korist? Očigledno je da je pojedincima od rješavanja slučaja i poštovanja struke i metodologije rada preča samopromocija i ubiranje jeftinih političkih poena pa zato danas, nakon nezabilježenog skandala da je tunel uopšte i prokopan, svjedočimo još jednom skandalu sa svrhom političke promocije ove vesele trojke”, navode u SD-u.

Socijaldemokrate će, poručuju, nastaviti da prate ovaj slučaj jer za sad postoji ozbiljan osnov za pokretanje krivične odgovornosti protiv lica koje je dozvolilo ovakav cirkus na mjestu zločina, kao i lica koja su svojim ulaskom kontaminirala lice mjesta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve