Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Šarkinović: Kada preuzmemo vlast, posvetićemo se sprovođenju niza mjera i politika usmjerenih na poboljšanje života OSI

''Danas, mnoge osobe sa invaliditetom u našoj zemlji suočavaju se s preprekama u pogledu pristupačnosti, obrazovanja, zapošljavanja, i socijalne inkluzije. Iako su postignuti određeni napori na zakonodavnom nivou da se osigura jednakost i pristupačnost za OSI, često postoje prepreke u praktičnoj implementaciji ovih politika''

Pozdravljamo sve građane Crne Gore, a posebno osobe sa invaliditetom (OSI) koje su ključni dio našeg društva. Kao koalicija Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru, prepoznajemo izazove s kojima se suočavaju naši sugrađani sa invaliditetom i posvećeni smo stvaranju inkluzivnijeg društva za sve, poručio je Edin Šarkinović, poslanički kandidat “Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru”.

“Danas, mnoge osobe sa invaliditetom u našoj zemlji suočavaju se s preprekama u pogledu pristupačnosti, obrazovanja, zapošljavanja, i socijalne inkluzije. Iako su postignuti određeni napori na zakonodavnom nivou da se osigura jednakost i pristupačnost za OSI, često postoje prepreke u praktičnoj implementaciji ovih politika”, kazao je on.

Kao koalicija, ističe Šarkinović, zalažu se za promjenu ovog stanja.

U toj koaliciji, kako je kazao, vjeruju da promjene trebaju početi poboljšanjem fizičke pristupačnosti, pružanjem veće podrške za zapošljavanje OSI, unapređenjem pristupa kvalitetnom obrazovanju i promovisanjem veće socijalne inkluzije.

“Kada preuzmemo vlast, posvetićemo se sprovođenju niza mjera i politika usmjerenih na poboljšanje života OSI. To uključuje donošenje i sprovođenje zakona koji će poboljšati pristupačnost, obrazovanje, zapošljavanje, i socijalnu inkluziju za OSI. Pružićemo finansijsku i stručnu podršku za OSI i njihove porodice, kako bi im pomogli da postignu veću nezavisnost i kvalitet života”, ističe Šarkinović.

Takođe, najavljuju da će aktivno sarađivati s zajednicama OSI “kako bismo bolje razumjeli njihove potrebe i izazove sa kojima se suočavaju”.

“Kroz različite programe i inicijative, radićemo na promociji socijalne, ekonomske i političke inkluzije OSI. Naše politike i programe pratićemo i ocjenjivati, prilagođavajući se i unapređujući ih na osnovu onoga što smo naučili. Posvećeni smo izgradnji Crne Gore u kojoj svaki građanin ima pravo i priliku da u potpunosti učestvuje u društvu. S tim u vezi želimo da radimo sa vama stvarajući inkluzivnije društvo za sve”, zaključuje u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve