Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Reš: Minimalna penzija da bude 300 eura

Zbog nezavidne situacije u koju su penzioneri sa najnižim penzijama dovedeni, Građanski pokret Nova ljevica je 30. maja pozvao Vladu i Skupštinu da u što kraćem roku usvoji predlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i da najniža penzija bude 300 eura

Zbog nezavidne situacije u koju su penzioneri sa najnižim penzijama dovedeni, Građanski pokret Nova ljevica je 30. maja pozvao Vladu i Skupštinu da u što kraćem roku usvoji predlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i da najniža penzija bude 300 eura.

“Povodom informacije da su Socijaldemokrate danas dostavile Skupštini predlog da od 1. septembra najniža penzija bude 270 eura, iskazujemo izuzetno zadovoljstvo da su kolege iz SD prepoznale nužnost ove intervencije države i pozivamo i ostale partije da se povedu njihovim primjerom”, kazala je Dragica Reš, članica Glavnog odbora GP Nova ljevica.

Takođe, isto tako se nada da će podržati predlog Građanskog pokreta Nova ljevica u cijelosti, a to je da minimalna penzija bude 300 eura.

“Isto tako se nadamo da će u skladu sa tim, recipročno biti povećane penzije i ostalima koji sada primaju penziju do tog iznosa. Kao što smo tada kazali, usljed stalnog rasta cijena osnovnih životnih namirnica koje u zadnjih nekoliko mjeseci bilježe enormna povećanja, a čiji trend nije zaustavljen, do granica izdržljivosti je pogoršanmaterijalni položaj penzionera. Time su penzioneri sa najnižim primanjima dovedeni do ivice gladi i siromaštva”, ističe Reš.

Iz programa “Evropa sad”, dodaje ona, jedino su penzioneri zaboravljeni i izostavljeni.

“Iako je minimalna mjesečna zarada dostigla iznos od 450 eura, penzioneri se sa mizernim povećanjem mogu osjetiti samo poniženo. Zato, sa pravom se postavlja pitanje kako uopšte preživljavaju? Zar program “Evropa sad” nije uspostavljen vodeći se interesima svih građana Crne Gore, kako bi se postiglo unapređenje standarda građana, uz ostvarivanje održivog i inkluzivnog ekonomskog rasta”, pita Reš.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve